Vad är ett Green Card äktenskap?

May 20

I ett grönt kort äktenskap, en person som invandrar till USA (US) erhåller ett grönt kort genom att gifta sig med en amerikansk medborgare eller permanent bosatt. Ett grönt kort är ett dokument från den amerikanska medborgarskap och Immigration Services (USCIS) som ger icke-medborgare permanent uppehållstillstånd inom USA Ett bröllop är bara ett steg i processen att få ett grönt kort genom äktenskap, dock. Innan du ansöker om ett grönt kort, måste paret först vara gift och bevisa att trolovningen var i god tro, inte bara ett skenäktenskap i syfte att manipulera invandringslagar.

Ett grönt kort äktenskap börjar ofta med en trolovad par gifta utanför USA: s gränser, i hemlandet för den make som söker amerikanska hemvist. Detta beror på att grönt kort inte beviljas preemptively; man måste ha en befintlig relation som USCIS anser berättigade till grönt kort övervägande. Efter giftermålet sker, maken med amerikanska hemvist kan fylla i en I-130 blankett, även kallad en petition för främmande släkting. Efter granskning av formuläret och legitimitet äktenskapet, kan USCIS sedan bevilja ett grönt kort, vilket gör att främmande maken att invandra till USA och få uppehållstillstånd.

I andra fall kan ett grönt kort äktenskap börjar med en amerikansk bosatt gifta sig med en illegal invandrare inom USA: s gränser. Dessa situationer kan vara knepigt, dock, och inte nödvändigtvis leda till att invandrare tar emot omedelbar permanent uppehållstillstånd. I vissa fall kan utlänningen maken måste återvända till sitt hemland, har laglig amerikanska make fil en I-130 blankett, och vänta på godkännande innan han återvände. Det andra alternativet är att stanna inom USA tills ett grönt kort beviljas, men risk utvisning under tiden.

En annan metod för grönt kort äktenskap är för invandrar fästman att få en K-1 visum, vilket gör honom eller henne att komma in i USA just för att gifta sig med en medborgare eller permanent bosatt. En K-1 visum lämpligen låter äktenskapet ske lagligt inom USA: s gränser, och smidigt hjälpmedel övergången från främmande i förhållande till grönt kort hållare. K-1 visum används ibland för att få postorderbrudar till USA

Om ett grönt kort äktenskap befinns vara bedräglig-in att paret inte gifta i kärlek, men att manipulera invandringslagar-böter och fängelse kan leda. Specifikt kan en person eller par få böta upp till $ 250.000 och fängelse i upp till fem år för subversivt få ett grönt kort genom äktenskap.

  • Ett grönt kort äktenskap kan uppstå mellan människor som möts på en dejting webbplats.
  • I ett grönt kort äktenskap, en person som invandrar till USA får ett grönt kort genom att gifta sig med en amerikansk medborgare eller permanent bosatt.
  • Par som är inblandade i ett grönt kort äktenskap kan genomgå granskning för att garantera paret gift för kärlek och inte att manipulera invandringslagar.
  • Män som väljer ett postorder bruden plockar vanligtvis en kvinna som är betydligt yngre.