Vad är en mastektomi Baddräkt?

June 14

En mastektomi Baddräkt är en form av kläder avsedd för dem som har haft en mastektomi, och de är gjorda för att smickra en kvinnas ny form och samtidigt hålla bröstproteser på plats i vattnet. De kommer i allmänhet i olika storlekar och är gjorda för att arbeta med alla storlekar protes. Vissa kan också göras för att fungera bra lika utan protes bröst.

Kvinnor som har haft en mastektomi har en eller båda brösten avlägsnas under behandling för bröstcancer. Detta lämnar en plan eller konkav yta på bröstet där brösten var. Många gånger kvinnor har bröstimplantat för att återfå utseendet av naturliga bröst, men de som inte behöver specialiserade kläder som är gjorda för att rymma en plattare bröst eller artificiella insatser som ger intryck av riktiga bröst. En mastektomi baddräkt är en sådan form av kläder. De är gjorda för att hålla protes bröst på plats även i vattnet samtidigt främjar ett naturligt utseende.

De flesta gånger en mastektomi Baddräkt har fickor fram att passa protes bröst av många storlekar. Det är viktigt för kunder att prova på baddräkter för att säkerställa en bekväm och attraktiv passform och se till att den övre delen av dräkten sitter tätt över protetik. När du gör ett val, är det viktigt att välja protetiska bröst som är utformade för simning. Dessa är oftast tyngre och formas annorlunda än vanliga slitdelar. De gör det också vatten för att glida över dem naturligt utan att flytta.

Det är svårt att hitta en mastektomi Baddräkt i de flesta traditionella butiker, men det finns specialbutiker som erbjuder alternativ för bröstcancerpatienter. De kan också sälja protetik, hjälp med passning, och ge råd om de ideala alternativen för varje kroppstyp. Dessa återförsäljare ofta också sälja tillbehör och träffar för att fungera bra med sina baddräkter.

En mastektomi Baddräkt är också typiskt utformade för att täcka operationsärr och andra defekter kvar av proceduren. Detta är ofta görs med fler dölja necklines och andra smärre justeringar i de mönster. Bortsett från dessa funktioner, de vanligtvis ser ut och känns som alla andra baddräkt. Detta hindrar kvinnor som redan har haft ovärdiga att förlora sina bröst från att ställa ut, även samtidigt bär badkläder.

  • Kvinnor som har haft en mastektomi har en eller båda brösten avlägsnas under behandling för bröstcancer.