Vilka är de vanligaste tecknen på Vägglöss?

June 17

Tecken på vägglöss kan vara svårt att identifiera eftersom de buggar själva är så små, och oftast är nattdjur. Det är bäst att leta efter ledtrådar att vägglöss har varit där, såsom rester av avfall som förekommer som små svarta prickar på bladen. Dessa tecken på vägglöss består typiskt av små blodfläckar från någon bites, liksom kasserat avfall från buggar själva såsom avföring, ägg, skjul huden, eller döda buggar.

Dessa tecken på vägglöss kommer att visas inom ark av sängen, eftersom vägglöss bita vanligtvis människor medan de sover. Vägglöss kommer ofta lever i veck arken under dagen. De kan också leva inom madrassen eller boxspring, mellan två, eller i sprickor runt sängen. Det är så de kan gömma under dagen utan att bli störd, men för att utrota vägglöss från hemmet, kommer det att bli nödvändigt att lokalisera och förstöra deras dagtid gömställe. Det är typiskt någonstans i ett sovrum, men vägglöss kan också angripa mattor och flytta hela hemmet, samt flytta till andra platser på kläder.

Det är bra att jämna ut bladen och titta noga när vi letar efter tecken på vägglöss nämns ovan; ett förstoringsglas kan vara till hjälp, eftersom de kan vara mycket svårt att se med blotta ögat. Ett av de bästa sätten att berätta är att leta efter fläckar på bladen som har en rostliknande utseende; Detta kan tyda på exkrementer från vägglöss samt blod från någon bites. Naturligtvis kan biter på huden också vara tecken på vägglöss. Dessa är oftast kliande och ser ganska lik myggbett, men de kan vara talrikare samt mer koncentrerad till ett område. Ibland biter kan ta ett par dagar för att visa upp, dock.

Ett annat alternativ är att leta efter buggar själva, genom att vänta till kvällen och kontrollera med en ficklampa. Tyvärr kan vägglöss vara extremt svårt att utrota, och kräver ofta professionell skadedjursbehandling. Det kan också bli nödvändigt att helt kasta ut lakan, madrasser eller stoppade möbler som har blivit angripna, eftersom det alltid finns potential att ägg inte kan ha kläckts än. Om en säng bugg angrepp inte behandlas, kommer det att fortsätta att sprida sig och förvärras över tid.