Kung Phillip IV, Clemens V, och nedgången av Tempelherreorden - del II

November 11

Kung Phillip IV av Frankrike siktet inställt på den mytomspunna rikedomar Tempelherreorden. Hans mål var att förstöra Templar Order och konfiskera alla deras statskassor och fastigheter i Frankrike, men han var tvungen att uppnå det lagligt. Den ena bombsäkert sätt var att anklaga dem för brott så avskyvärda att om bevisat, skulle ingen våga komma till deras undsättning. Det var inte bra att bara anklaga Grand Master eller en handfull ledare. Det måste vara dem alla, och han var tvungen att hitta ett sätt att göra avgifterna stick. Och han var tvungen att vara snabb om det, eftersom stridshärdade Templar riddare redan återvänt till Frankrike, delvis på grund av spänningarna på Cypern mellan Tempelriddarna och öns kung. Phillip behövde inga fler riddare att klara.

Kung Phillip s djärva plan var att arrestera alla Templar i Frankrike, ladda dem med kätteri, och exakta omedelbara bekännelser från dem genom tortyr innan Clemens V eller någon annan kunde protestera på deras vägnar. Genom att göra avgifterna religiös karaktär, skulle Phillip ses inte som en girig tjuv, utan som en ädel Guds tjänare.

Jacques de Molay, stormästare av Tempelherreorden, hade kallats till Poitiers, Frankrike, i syfte att diskutera med den nya påven ett nytt korståg för att återerövra det heliga landet. För nästan två år, skytteltrafik han fram och tillbaka mellan påven och kung Phillip huvudsak utrota olika diplomatiska bränder, såsom förslaget att slå samman alla militära order.

I juni 1307, de Molay red in Paris i spetsen för en kolonn av hans riddare, med ett dussin hästar lastade med guld och silver, för att påbörja finansieringen av det nya korståget. För de kommande månaderna, Phillip behandlat den åldrande stormästare med intresse och diplomati, och de Molay trodde han och beställa var på en ny vändpunkt. Han visste inte hur rätt han hade.

Oktober 1307: En otur fredag ​​den 13: e

Slutet började i gryningen fredagen den 13 oktober 1307. Den förseglade för att Phillip s fogdar hade gått ut en hel månad innan. Den åtföljdes av ett personligt brev från kungen, fylld med höga prosa om hur hjärtskärande det var att vara tvungen att göra sin plikt, medan detalj skrämmande anklagelser mot tempelriddarna. Brevet skulle ha haft en uppseendeväckande effekt på kungens män, och deras hemlighetsmakeri var utan tvekan säker. Den förseglade gripande ordern inte öppnas förrän den utsatta dagen.

Vid denna tid, Frankrike var den folkrikaste nation Europa, även inklusive Ryssland. Och det var ingen liten land heller; Frankrike tog upp mer än 40.000 kvadrat miles, ett enormt område att täcka från baksidan av en häst. Ändå Phillip IV lyckats föra bort en fantastisk arbete. Hundratals kungens män samtidigt öppnat breven över hela landet att beställa dem att konvergera på varje Templar slott, Komman, preceptory, lantgård, vingård, eller kvarn.

Det var chockerande effektivt, direkt hugga av huvudet av beställa. Phillip hade uppenbarligen en träfflista över de viktigaste riddare nab. Konton skiljer vilt, men de mest respekterade dem är överens om att 625 medlemmar av beställa greps i den första vågen. Dessa inkluderade Grand Master; Besökarnas general; de handledare i Normandie, Cypern, och Aquitaine; och Tempelriddarna "kungliga Kassör.

De gripna Temp, vars medelålder var 41, sattes i isolering och omedelbart utsattes för ohyggliga taktik medeltida "förhör" på den allra första dagen av gripandet. Tekniken enligt strapaddo var vanligt. Det involverade bindande offrets handlederna bakom ryggen, passerar repet över en helljus, dra honom från marken, och plötsligt släppa honom, knäppa armarna och stördes hans axlar. Stretching offret på gallret var en annan gynnade metod. Kanske den mest fruktansvärda var beläggning offrets fötter i ister eller olja, och sedan långsamt rostning dem över en låga. Utsatt för dessa våndor, den överväldigande majoriteten av riddare erkände för varje laddning som ställdes till dem.

De bekännelser

Phillip mål var att arrestera alla Tempelriddarna, utsätta dem för tortyr omedelbart och exakta bekännelser från dem på den allra första dagen. Han visste att påven skulle vara rasande över hans handlingar, och att kyrkans tjänstemän skulle vara försiktig med att komma överens med de typer av förhör Phillip hade i åtanke, så tiden var det väsentliga. Han ville lämna Clement V en bunt bekännelser så graverande att påven skulle förlora sin mage för parti för beställningen.

Påven reagerade precis som Phillip hade planerat. Hans upprördhet över arresteringarna vände sig till dread och resignation som "bevis" presenterades för honom. Phillip lutade på Clement att utfärda påvliga arresteringsorder över hela Europa, som till stor del ignorerats eller skirted av andra monarker. Mycket få skenrättegångar pågick utanför Frankrike, och det fanns inga fall (utanför de torterade riddare i Frankrike) av Tempelriddarna som antagits till de anklagelser om kätteri.

I ett utbrott av mod och ånger, de flesta av de gripna Tempel senare tog tillbaka sina erkännanden och proklamerade att kyrkans tjänstemän att deras uttalanden gjordes enligt smärtan av tortyr och hot om död. För att skrämma de återstående tempelriddarna, beordrade Phillip 54 av de riddare som ska brännas på bål i 1310, för synd recanting sina bekännelser.

År 1312 beslöt Clement äntligen till slut situationen vid ett råd i Wien. Bara för att göra vissa beslut gick det sätt han tänkt, Phillip statione sin armé i utkanten av staden. Den smidig påven upplöst officiellt Order, utan att formellt fördöma det. Alla Templar ägodelar bortsett från pengar överlämnades till Malteserorden, och många Temp som frivilligt erkände släpptes fria och tilldelas andra Beställningar. De som inte bekänner skickades till bålet. Phillip, någonsin billig gangster, lugnade hans förlust av Tempelriddarna "materiella tillgångar av en stark aktivering en årlig avgift från Hospitals att täcka sina kostnader för att åtala Tempelriddarna.