Vad är Partihandel marknadsföring?

January 20

Partihandel marknadsföring uppstår när en producent av en bra säljer den till en enskild person eller företag som har för avsikt att sälja det. Den goda är vanligtvis säljs vidare under ett annat varumärke. Partihandel nätverk bidrar till att ansluta potentiella köpare och säljare med varandra. Detta är vanligt i branscher som hanterar råvaru varor som jordbruk och bränsle.

Tillverkare som producerar och marknadsför en rad av råvaru varor, såsom bensin och diesel, kan sälja överskott till återförsäljare tredjeparts. Detta är vad som kallas grossistförsäljning. I det här fallet är inte bara producenten säljer bra under eget varumärke, men det är att låta andra företag att köpa sina varor och sälja dem under eget. Ibland detta sker inom dagligvarubranschen när namn varumärkesleverantörer producerar även butiksmärkesprodukter.

Många lokala bönder och medelstora producenter jordbruks deltar i grossistförsäljning. De producerar grödor och sälja dem till ett antal köpare som kan representera lokala eller stora livsmedelskedjor. Dessa företag sälja då dessa grödor till sina egna kunder. Den lokala jordbruksproducenten behåller också rätten att sälja vissa av sina egna producerade varor lokalt, kanske vid en bondens marknad eller direkt från sina jordbruk platser.

Bondemarknader är en typ av grossistförsäljning. Konsumenterna har möjlighet att gå till en central plats där de kan köpa varor direkt från producenten eller tillverkaren. Detta kan ofta spara pengar som de lagt distributionskostnader och butiks markeringar undviks. Förutom torghandel, det finns en mängd olika branschtidningar som tillåter företag att köpa varor direkt från tillverkaren.

Det finns några företag som är specialiserade på grossistförsäljning. De fungerar som en mellanhand mellan tillverkaren och återförsäljaren. Dessa företag kan erbjuda en komplett uppsättning tjänster till tillverkaren, inklusive emballage, lagring och distribution. En grossist kommer vanligtvis ut extra avgifter för dessa verksamheter, som ofta återspeglas i produktens slutliga försäljningspriset.

Såvida de tillverkar sina egna varor, återförsäljare är beroende av grossistförsäljning. Vissa varor kan levereras direkt från tillverkaren; dock majoriteten erhålls från grossistföretag. I fallet med en stor butikskedja, dess företagskunder bestämmer ofta mix av varor som kommer att erbjudas i sina butikslägen. Dessa beslut är oftast gjorda av regionen. Små, privatägda företag kan tillhöra ett nationellt anslutna nät för att få rabatter och tillgång till produkter som de kanske inte har den köpkraft för att säkra på egen hand.

  • Bondemarknader är ett exempel på grossistförsäljning.
  • Partihandel marknadsföring företag kan erbjuda tjänster från produktion till distribution.