Mattrengöringsprodukter

January 21

Om du har matta i ditt hem, är det ganska mycket säkert att något på ett eller annat tillfälle kommer att spilla på den. Även om mattor är ett bekvämt och vackert sätt att täcka golven i ditt hem, det har sina egna specifika rengörings- och underhållsbehov.

När något blir på mattan, är din första instinkt att rengöra röra upp direkt. Men vilken typ av renare bör din räckvidd för? Svaret beror på några faktorer, som den typ av spill och vad mattan är gjord av.

Det finns olika mattrengöringsprodukter för dig att välja mellan när din matta behöver rengöras. Du kan välja den bästa renare genom att ta saker som den typen av spill, mattan materialet, och ålder på fläcken i beaktande. Några av dina val för mattan städare inkluderar:

  • Multi-Purpose Cleaners. Dessa tenderar att komma i form av ett renare spray, och kan appliceras direkt på plats på din matta. I vissa fall kan detta renare ensam framgångsrikt rensa upp en otäck spill, men eftersom det inte är nödvändigtvis utformade för den specifika fläcken eller mattor, kanske det inte fungerar varje gång.
  • Pet fläckborttagningsmedel. Även äga ett husdjur kan vara en positiv upplevelse, städa upp efter din katt, hund eller annat djur inte är höjdpunkten på din dag. Lyckligtvis finns det städning formler tillgängliga designade speciellt för att ta bort fläckar och lukt kvar av djur. Du hittar dessa på en djuraffär, eller till och med i affären i vissa områden.
  • Steam rengöring. Om du äger en ångtvätt eller kan hyra en, kan detta vara ett utmärkt sätt att ta bort mattan fläckar. Vissa ångtvättar kan rengöra många ytliga typer, och kan ha speciella fästen för att göra mattan rengöring enkel och effektiv.
  • Mattrengöringsspray. Vissa städare är utformade speciellt för mattan. Dessa kommer troligen att bli mer framgångsrik än en multi-purpose renare, särskilt för extra-tuffa fläckar.
  • Rengöringsmedel för specifika fläckar. Om du spiller något i stil rödvin eller gul senap på mattan, kanske du vill prova en renare som är gjorda speciellt för dessa typer av fläckar. Dessa formler är mer benägna att helt ta bort färgämnes fläckar som kan verka omöjligt att bli av med först.

Nästa gång du befinner dig med en färgade matta, inte panik. Tänk vilka renare skulle fungera bäst för situationen och gör ditt bästa för att rengöra plats med rätt matta rengöringsprodukt.