Bedöma Investeringsrisk i en Coverdell Utbildning sparkonto

August 3

Oavsett om du investerar i aktier eller obligationer i din Coverdell Education sparkonto (ESA), är en del av risken. Här är några punkter att tänka på när begrunda den risknivå att ta:

  • Aldrig lägga alla dina ägg i en korg. Oavsett hur säker du är på att något kommer att ta fart, investera en del av dina pengar i andra satsningar skull.
  • De flesta människor antar att köpa aktier är mer riskfylld än att köpa obligationer, och i viss mån, det är sant. I ett värsta fall, där ett företag går i konkurs, har en obligationsinnehavare viss möjlighet att ta igen sin investering, eftersom han är en borgenär av företaget . En aktieägare i det konkursdrabbade företaget, dock vet att kyssa värdet på sin investering adjö; som delägare i bolaget, kommer han få pengar först efter att alla fordringsägare har betalats i sin helhet.

    Men vissa företagens finansiella situation att de fortfarande kommer att vara runt i morgon eller nästa år och kan utgöra en mindre riskfylld investering än att investera i skräpobligationer.
  • Göra en del forskning hjälper dig att bedöma risken för en viss investering Obligationer och fonder bär kreditvärdighetsbetyg. kontroll av omdömena. Moodys Investors Service och Standard & Poors är de mest kända obligationsratingorganisationer. De dömer obligationer från högsta kvalitet (S & P = AAA, Moodys = Aaa) till de i standard, med återvinning osannolikt (S & P = D, Moodys = C).

    Ju högre kvalitet på obligationen, desto lägre angivna räntan är sannolikt, men ju högre din chans är att faktiskt samla detta intresse.
  • Ingen investering är helt riskfri. Din bank kan gå mage upp (även om din bank, men inte din investering konton som skyddas av insättningsgarantin). Den amerikanska finansdepartementet får börja försumliga på sina lån. Ditt hus kan flyta bort, tar alla besparingar som du har sytt in i madrassen nedför floden med den. Det finns inget sådant som en säker sak.

Någon diskussion om aktier och aktiemarknaden omfattar oundvikligen termerna "tillväxt" och "värde". Här är vad dessa termer betyder.

  • Tillväxtaktier: Tillväxt bestånd är aktier i bolag som fortfarande upplever, eller förväntar upplever, betydande vinsttillväxt.
  • Värdeaktier: värdeaktier är aktier i företag som redan har en etablerad produktlinje eller tjänst, en produkt eller tjänst som genererar stabila intäkter för företaget. Vanligtvis är den nuvarande aktiekursen för bolagets långt under det verkliga värdet av bolaget, om den såldes eller på annat sätt avvecklas.

Varje Coverdell ESA har någon form av alternativ penningmarknads; se till att alla pengar som sitter på ditt konto sveps dagligen i penningmarknadsfonder. Även om det intresse som du tjänar på dessa pengar kommer inte att betala för mycket på egen hand, med tiden kommer det att bidra till att förbättra din totala investeringsresultatet.