Hur väljer jag det bästa restaurang Management Software?

February 20

Restauranger är ett nav för ständig aktivitet som kräver ständig och noggrann hantering. Använda restaurang programvara kan vara ett sätt att säkerställa rätt förbrukningsmaterial beställs, är det korrekta antalet servitörer och kockar planerat, och värdinnan inte få skrek på för dubbel bokning fönsterbordet. Välja rätt restaurang programvara kan bero på behoven hos restaurangen och de tillgängliga resurserna.

Inventering förmåga är en viktig faktor i många restaurang management program. För att en restaurang för att göra en vinst, måste chefen eller ägaren sätta matpriserna tillräckligt höga för att täcka kostnader. Vissa program tillåter kontinuerlig spårning av varje ingrediens i varje maträtt, vilket gör chefer att se vad kostnaden skillnaden är mellan en hamburgare och en cheeseburger och justera försäljningspriser i enlighet därmed. Att hålla ordentlig koll på lagerpris kontra försäljningspriset är ett säkert sätt för att undvika att hamna i skuld på grund av felaktiga prisuppskattningar.

Schemaläggning kan vara en annan viktig fråga när man tittar på restaurang programvara. Servitörer, kockar och värdar kan alla ha olika tillgängliga timmar, och måste planeras för att fungera effektivt. För att hålla saker i trim, kan en bra restaurang schemaläggningsprogram även hantera avbrott för de anställda, se till att luncher eller korta pauser är förskjutna och kundservice inte sakta som följd. De flesta program som hanterar schemaläggning tillåter enkla utskrifter av en dag eller vecka schema som kan publiceras och distribueras till personal också.

En annan viktig schemaläggning oro kan vara fördelningen av kunder i ett sittfunktion restaurang. En ledig plats inte kan ha tilldelat säten, många restauranger väljer att vägleda kunderna till specifika tabeller för deras parti. Att hålla reda på reservationer och att veta vad tabeller är för närvarande tillgängliga för ankommande grupper är avgörande för att hålla en restaurang i trim. Många restaurang hanteringsprogram tillåter en lätt synlig plan sittplatser platser som kan enkelt ändras varje gång ett parti anländer, lämnar, eller reserverar ett bord i förväg.

En sista funktion att tänka på när man väljer restaurang programvara är tillgången på budgetering program. Vissa program kommer att möjliggöra en enkel budgetering av resurser genom att låta användaren att mata in information såsom utrustning och försörjningskostnad, personal löner och andra kostnader som hyra och verktyg till en stor budget-fil. Genom att jämföra den totala kostnaden för verksamheten till de inkommande intäkter, kan en chef snabbt och enkelt se om det finns en vinst eller skuld, eller om att utöka eller inköp av ny utrustning är en möjlighet.

För att hitta den bästa restaurangen programvara, bedöma behoven av verksamheten och leta efter ett program som nästan matchar kraven. Tänk komplexiteten i programmet, som anställda kan behöva utbildning för att använda den effektivt. Försök kontrollera programvara översyn webbplatser för feedback på programmet från andra användare. Kom ihåg att medan många restaurang hanteringsprogram kan vara dyrt, kan hålla felaktiga och felaktiga konton bli mycket dyrare i längden.

  • Lön programvara kan det möjligt för användare att skriva ut checkar för att betala de anställda.
  • Restaurang programvara kan inkludera ett program som gör att ägarna att modellera tabellayouter.
  • Restaurang programvara kan hjälpa en värdinna schema reservationer.
  • Restaurang programvara hjälper operatörer att hålla reda på frågor som inventering, bemanningsscheman och omkostnader.