Vad är Couscous Dessert?

August 6

Couscous dessert är en söt maträtt som använder traditionella mannagryn vetemjöl som huvudingrediens. Även couscous används normalt i salta rätter som innehåller grönsaker och kött, denna mångsidiga nordafrikanska maträtt även kan användas som en sötad dessert. Den sötad variant av couscous äts i många länder, och det finns flera sätt att förbereda den. Couscous dessert vanligtvis serveras efter en måltid och åtföljs ofta av mjölk.

De mannagryn korn som används i couscous är rejäla vetemjöl som är gjorda med durumvetemjöl. Couscous är en mycket populär maträtt i många länder, och det är så mångsidig som ris eller pasta. Dessutom kan denna maträtt ätas som en frukost, lunch eller middag måltid, beroende på hur den är beredd och vilka ingredienser används. Även om dessert eller pudding form av couscous är inte lika populär som kryddade couscous rätter, det är en gynnad variant av skålen.

Ingredienser som vanligen ingår i couscous dessert är socker, pinjenötter, urkärnade datum och mjölk. Till dessert kan även innefatta andra nötter, såsom valnötter, pistagenötter och hasselnötter. Frukt och honung också ofta läggs till skålen, samt russin och mynta. Pudding couscous liknar tapioka eller risgrynsgröt och typiskt är mycket rik och krämig smak. Kanel och andra kryddor kan läggas ovanpå dessert, om så önskas.

Dessert variant av couscous serveras normalt efter en måltid eller under frukosten. Couscous serveras till frukost kanske inte lika söt eller söt som en efterrätt skulle vara, men det fortfarande ofta innehåller frukt, honung och nötter. Denna maträtt kan också framställas ungefär som varm havregrynsgröt serveras, och mjölk eller torr frukt kan läggas till gröten. Både dessert och frukost couscous rätter vanligtvis serveras varm eller varm. Den pudding variant av denna maträtt kan serveras kall, dock.

Mannagryn korn som används för couscous dessert är rika på fibrer, protein och selen. De är också relativt låg fetthalt och socker innan övriga ingredienser tillsätts. När serveras med hälsosam frukt och endast en liten mängd socker, kan couscous dessert vara en låg fetthalt, hälsosam maträtt. Ersätta socker med honung kan också göra skålen något mer hälsosamt och mindre kalori. Lägga muttrar till skålen lägger mer protein och nyttiga fetter, men torra frukter är ofta mycket socker, så att använda färsk frukt i stället är mer hälsosam.

  • Traditionellt marockanskt couscous dessert med torkad frukt.
  • Honung är ofta läggs till couscous desserter.
  • Russin ofta läggs till couscous göra en söt efterrätt.
  • Valnötter kan vara ett krispigt tillägg till en couscousrätt.