Vad är en Bandicoot?

August 5

Termen "Bandicoot" faktiskt används för att hänvisa till två helt olika grupper av djur. Den Bandicoot Rat är hemma i Indien och Sydostasien, och är till stor del ses som ett oattraktivt skadedjur. Tidiga resenärer till Australien använt namnet för att hänvisa till helt orelaterade pungdjur, och namnet hamnade stickning. I allmänhet när bandicoots diskuteras, antas det att de pungdjur är ämnet, med folk att lägga "råtta" för att klargöra när man talar om varelsen som strövar den asiatiska fastlandet.

De pungdjur omfattar 19 olika arter i två familjer Peramelidae och Peroryctidae. De kan hittas i Australien och Nya Guinea, främst, och de fyller den ekologiska nisch som skulle fattas av råttor och möss på fastlandet. Under evolutionen i Australien, många pungdjur arter utvecklats parallellt med andra djur på fastlandet; vid ett tillfälle fanns det även pungdjur björnar och tigrar. I vissa regioner i Australien, bandicoots hotas på grund av förstörelse av livsmiljöer och invasiva djurarter som kaniner och hundar, liksom många andra inhemska australiska djur och växter.

Som en allmän regel, de bandicoots har brunt till grått övre organ, krämiga magar, kraftiga bakben och långa svansar. Den Näspunggrävling är en av de mest välkända Bandicoot arter, och den har en lång, mycket rörliga näsa för att gå tillsammans med sin gänglig svans. Kort nosed bandicoots och bilbies kan också hittas i många delar av Australien, förutom flera andra arter i isolerade områden. Djuren varierar i storlek, med vissa arter blir så stor som kaniner. Många människor tänker på bandicoots som ganska söt, med sina stora öron, mild hopping rörelse, och pigga ögon.

Många Bandicoot arter är allätare, även om vissa är strikt växtätande. De är relativt ensamma djur, bara möta kort under parningstiden, och de flesta bandicoots är också natt. Efter parning tar det cirka 12 dagar under dräktighetstiden för att slutföra, och Bandicoot unga mogna i tre till fyra månader, med en ultimat livslängd som vanligtvis är väl under fem år. En kvinnlig bandicoot kan bära upp till fem unga, även om 2:58 är vanligare.

Hålla bandicoots i fångenskap kan vara utmanande, eftersom djuren i allmänhet föredrar att vara ensam, och hanarna kommer att kämpa illvilligt om de är begränsade i samma område. Besökare till Australien som är intresserade av att se de skygga djuren bör planera på kvällspromenader i skogen eller i rymliga urbana trädgårdar. Djuren kan ibland också ses längs den sida av vägen på natten.

  • Tidiga resenärer till Australien använde namnet "Bandicoot" att hänvisa till helt orelaterade pungdjur, och namnet hamnade stickning.