Vad ska jag göra med min Skatteåterbäring?

March 7

När människor får en skatteåterbäring, tenderar de att i genomsnitt emot tillbaka något över $ 2000 $ (USD). Naturligtvis är detta en total genomsnittlig, och vissa får mer, medan andra får ganska lite mindre. När du har tur nog att få pengar tillbaka, det finns alltid en fråga om vad man ska göra med det. Ska du spendera det eller spara det, investera det eller betala?

Det första du bör nog göra om du vet att du kommer att få en skatteåterbäring är att ändra din kupongskatt status. Många människor ser på de pengar de får tillbaka som en "besparing" plan. Notera att du inte får någon ränta på dessa besparingar när regeringen är skyldig dig pengar. Om du är orolig att du sedan kan hålla inne för lite, släppa de extra pengar som du nu gör på din lön till ett sparkonto som du inte röra. Det kommer att tjäna lite intresse, och om du hamnar på grund lite om skatter, du har pengar som sparas för att betala för det.

När det gäller vad man ska göra med årets skatteåterbäring, massor av människor har råd om hur du ska behandla dessa pengar. Om du har friska sparkonton och ingen skuld, kanske du vill betala. Kanske bidraget får du en helt ny TV, möbler du alltid velat ha, eller ett lyft för din semester besparingar.

Å andra sidan, om du har skulder, särskilt på höga räntor kreditkort, kan en skatteåterbäring återbetala en del av eller hela denna skuld, och det kommer fortfarande att du sparar pengar. Du kan undvika att betala ränta om du är skyldig ett par tusen dollar på ett kreditkort. En annan bra sak att tänka på att betala av är din bil. Även om din deklaration inte helt betala din bil lån, kan det minska den ränta du betalar, och ger dig mer eget kapital i bilen. Se till att du markerar sådana återbetalningar som betalas till huvudmannen, så de bara används för att betala för det egna kapitalet i bilen.

Om du har lite i vägen för sparande, kan en skatteåterbäring ger dig möjlighet att starta ett sparande eller penningmarknadskonto. Detta sätter dina pengar att arbeta för dig, och ger dig backup medel bör du behöver dem. De flesta människor, men vill spendera lite av sin avkastning, och det är okej också.

En föreslagen plan är att begå hälften av din skatteåterbäring till besparingar och hälften till speciella inköp, så länge du inte har utestående skulder som verkligen behöver betalas. Även hälften av $ 2000 USD ger dig en ansenlig mängd att spendera på något roligt, något speciellt, eller något meningsfullt. Samtidigt är du också lägga till besparingar, penningmarknads, eller investeringskonton, vilket kommer att gynna dig i framtiden.

Medan många förslag finns, viktigast är att förstå att en skatteåterbäring brukar betyda att du inte tar tillräckligt avdrag. Om inte dina arbets omständigheterna förändras och du är nu i en högre skatteklass, med några fler avdrag kan ge dig tillgång till de pengarna omedelbart. Sedan är det upp till dig att använda din viljestyrka och plats som extra belopp i besparingar så det gör "jobbet åt dig."

  • En skatteåterbäring kan gå mot att betala ner en persons inteckning.
  • En skatteåterbäring kan spend mot utestående skulder.
  • Ta vänner ut för en måltid eller dryck är ett sätt att tillbringa en skatteåterbäring.
  • Vissa människor använder sin skatteåterbäring att gå på en shoppingrunda.