Vilka är de olika typerna av identitetsstöld?

October 9

Identifiera stöld är en av ett antal olika metoder brottslingar använder för att stjäla, antingen direkt från dem vars identitet är stulen, eller från tredje part, den privata information om en person eller personer för olaglig användning. Det finns olika typer av identitetsstöld, med den gemensamma egenskap är kriminella bedräglig användning av personuppgifter inte hans egen. Identitetsstöld används för att stjäla direkt från offrets räkenskaper, för att erhålla varor eller tjänster under offrets namn, eller faktiskt göra anspråk offrets identitet, bland annat.

En av de vanligaste kända typer av identitetsstöld är finansiell identitetsstöld, vilket innebär att få identifieringsuppgifterna behövs för att komma åt offrets egna räkenskaper hos banker och mäklarfirmor, och sedan plundra dem. Värdepappersdepåer värda miljontals dollar har likvide och stulna av identitetstjuvar.

En form av finansiell identitetsstöld, kredit identitetsstöld, innebär att man använder identifiering och finansiella uppgifterna för verkliga människor att etablera bedrägliga kreditkonton. En hel del arbete går till att erhålla konfidentiell information som krävs för att öppna nya konton, och brott som involverar identitetsstöld begås betydligt oftare av kriminella organisationer än av brottslingar som agerar på egen hand.

Brottslingar kommer att köpa dyra konsumtionsvaror som använder så många kreditkonton som de kan öppna tills kredit gränser har uppnåtts, vanligen inom en dag eller två. De varor som köps i allmänhet säljs sedan för kontanter. Såvida offret har några identitetsstöld skyddsmekanism på plats, kanske brottet inte upptäckas förrän han ansöker om en ny kredit själv, eller han serveras med papper som råder honom att han bli stämd av kreditkortsföretaget för utebliven betalning. Denna tidsförskjutning mellan stölden och dess upptäckt gör detta till en av de mest populära typer av identitetsstöld för brottslingar.

En av de mest skadliga typer av identitetsstöld kallas kriminella identitetsstöld, där en kriminell presen falsk identifiering till myndigheter när de greps. I vissa fall, den falska identifiering lämnas får helt enkelt vara en hastigt förberedd falska ID-kort, men i andra fall kommer det att bli någon form av lätt erhållna tillstånd identifiering brottslingen sökt hjälp av stulna uppgifter eller handlingar. Gripandet registreras i offrets namn, inte brottslingens, och resultaten kan vara omfattande och förödande. Offer för denna form av identitetsstöld spenderar ofta år försöker rensa sina namn, i processen ibland förlorar god kreditvärdighet och även sysselsättningen.

Av alla typer av identitetsstöld, den som kan vara den mest godartade är identitets kloning, vilket innebär att någon antar en annan persons identitet helt i det dagliga livet. Det finns en mängd olika skäl människor kommer begå identitets kloning, men kanske den vanligaste är att dölja en persons invandrarstatus. Denna form av identitetsstöld kan fortsätta i många år utan att upptäckas, speciellt om brottslingen inte är anställd.

Av alla typer av identitetsstöld, bär medicinsk identitetsstöld störst potential för att vara livshotande, eftersom offrets identifierande information antas av kriminella för att få sjukförsäkring eller behandling. Information ingått journaler som bygger på sådana händelser kan ha potentiellt katastrofala effekter för offret. Till exempel, om brottslingen har cancer och sysselsätter medicinsk identitetsstöld för att få behandling, detaljerna skulle föras in på offrets journaler, möjligen äventyra hans framtida försäkringsskydd och även sysselsättningen.

Syntetisk identitetsstöld är ett av de typer av identitetsstöld som är särskilt förargliga eftersom det är mycket svårare att identifiera och förebygga. Syntetisk identitetsstöld innebär en blandning av verkliga och påhittade uppgifter, till exempel en riktig ID-nummer med ett påhittat namn och adress. Denna typ av identitetsstöld skadar bara individer när deras namn blivit förknippad med en kreditkonto fastställs till följd av syntetiskt identitetsstöld.

I de flesta amerikanska delstater, liksom många nationer i världen, är det mest effektiva försvar mot de flesta former av identitetsstöld en kredit frysning, enligt vilken varje individ har absolut kontroll över vem som ser kreditupplysningar utfärdats av kreditbyråer. Eftersom kredit emittenter inte bevilja kredit utan en kreditupplysning, är detta system nästan idiotsäkert i förebyggandet av kreditidentitetsstöld och några andra typer av identitetsstöld samt.

  • Identitetsstöld kan uppstå när ett kreditkort eller licens stulits från en plånbok.
  • Brottslingar har många sätt att försöka få personlig och kreditkortsinformation från konsumenterna.
  • Datorvirus kan digitalt stjäla identitetsinformation.
  • Fragmentering gamla räkningar kan förhindra identitetsstöld.
  • De skyldiga till identitetsstöld kan arresteras.
  • Social Security-kort och körkort bär information som kan vara stulen och olagligt används av identitetstjuvar.
  • Shopping på nätet kan öppna upp människor till identitetsstöld.
  • Identitetsstöld uppstår när en persons identitet antas av någon annan.