Varför Academia Värden analogiskt tänkande och MAT

October 11

Miller Analogier Test (MAT) är ett standardiserat test som normalt används för forskarskolan antagning. Testet består helt av analogier. Men varför forskarskola testa din förmåga att lösa analogier? Varför är en sådan förmåga viktigt?

Standardiserade tester har inkluderat analogier för nästan 100 år. Studier har visat att skicklighet med analogier är ansluten till intelligens, analytisk förmåga och högre tänkande som sträcker sig utanför enkla memorering. Blivande skolor finner dessa egenskaper önskvärda i sina inkommande studenter.

Graduate program kräver ett standardiserat test poäng så att de har en viss grund för att jämföra din ansökan till andra. Många faktorer påverkar betygen, så skolor använder test gillar MAT eftersom de håller sig till en standard. MAT du tar är troligen samma MAT att någon annan i hela landet tog, eller åtminstone mycket liknande.

Så, till exempel om två sökande har samma GPA, men olika MAT poäng, en antagning kommitté kan lättare avgöra vilka sökande att acceptera. Skolor tenderar också att sätta mer lager i konkreta uppgifter, som en numerisk MAT poäng, än de gör subjektiva uppgifter, som en teacherâ € s rekommendation brev. Efter allt, du kan muta en lärare att skriva dig en bra bokstav, men du canâ € t muta MAT.

Skolor gillar MAT eftersom det testar din förmåga att tänka i termer av analogier. Antagnings styrelser vill veta att du kan tänka och resonera. Om du prestera bra på MAT, de vet att du kan bestämma relationer i många olika situationer.

Denna färdighet är särskilt värdefullt i områden som vetenskap som ofta kräver analogiskt tänkande. Till exempel, om tillsats av syra B till kemisk C ger en explosion, sedan tillsätta syra B till kemisk D, vilket är i samma kemiska klass som kemisk C, kommer sannolikt också orsaka en explosion.

Denna slutledning använder en analogi att förutsäga att en liknande situation kommer att producera ett liknande resultat. I detta exempel kan analogiskt tänkande rädda ditt liv!

På liknande sätt, skolor vill se att du € re väl avrundad. Många program som accepterar MAT poäng för antagning är i utbildningsrelaterade områden. Om du € re kommer att bli en pedagog, är det rimligt att du behöver ett brett spektrum av kunskap, för att förklara begrepp till dina framtida studenter.

En bra MAT poäng innebär troligen att du har en grundläggande kunskap om humaniora, naturvetenskap, och så vidare, vilket gör det mer troligt att du kan förklara ett begrepp på mer än ett sätt. Och med hjälp av analogier är ett bra sätt att lära, speciellt om du kan göra en analogi med hjälp ett begrepp eleven är bekväm med.