Vad är Hair Chopsticks?

October 10

Hår ätpinnar är en form av hår pinne som modelleras på chopstick, och i vissa fall, kan hår ätpinnar vara äkta ätpinnar. I strikt själva verket borde faktiska ätpinnar aldrig användas för styling hår, även om denna praxis är ganska vanligt i västvärlden, och det har resulterat i en viss förvirring mellan sanna hår pinnar och ätpinnar. Ätpinnar gör talande och praktiska hår pinnar eftersom de vanligen runt rätt längd, och de kan vara mycket dekorativa förutom att vara enkel att använda, men människor som vill vara kulturellt känsliga bör undvika att använda ätpinnar för hårstyling.

Bruket att använda långa pinnar för att hålla frisyrer på plats är ganska gamla, med många dokumenterade fall från kulturer över hela världen. Hår pinnar brukar vävs in bullar och liknande frisyrer till stift håret på plats så att den inte glider. När det används på rätt sätt, kan ett hår pinne eller uppsättning hår pinnar håller håret på plats hela dagen. Vissa människor kan behöva fuska med tillägg av mousse, hårspray eller hårnålar.

När bruket att använda hår pinnar nådde Japan, en hel familj av hår stick stilar som tillsammans benämns kanzashi började uppstå. Några kanzashi ser påfallande lik ätpinnar, vilket förklarar trenden att använda ätpinnar som hår pinnar utanför Asien. Kanzashi kan också utformas i form av klipp och kammar, med särskilt genomarbetade stilar att synas i de komplexa frisyrer av unga geisha.

Vissa butiker säljer vanliga ätpinnar som "hår ätpinnar," även om denna praxis skulle anses stötande i många asiatiska kulturer, och konsumenterna kan också köpa ätpinnar som marknadsförs som bestick för användning i deras hår. Många asiatiska marknader och varuhus säljer en rad chopstick stilar som ibland ganska billigt, ledande människor som är omedvetna om tabu mot att använda ätpinnar för hårstyling att köpa ätpinnar för användning som hår pinnar.

Medan skillnaden mellan hår pinnar och ätpinnar kan tyckas oviktigt, eftersom de två ser ofta mycket lika, är det viktigt att tänka på hur ätpinnar uppfattas i asiatisk kultur. Precis som en västerlänning skulle startled att se någon med hjälp av en sked som hår prydnad, många människor i chopstick användande samhällen förvirrad av att använda ätpinnar som hår styling verktyg. Tendensen att använda "hår ätpinnar" att hänvisa till någon form av hår stick har lagt ytterligare till förvirringen.

Människor som vill använda kulturellt lämpliga poster för hårstyling hittar kanzashi på japanska marknader och varuhus, och de kan också få tillgång till en rad hår pinnar i en asiatisk stil gjord av hantverkare som säljer sina produkter på marknader, hårsalonger, och webbutiker. Det är också möjligt att hitta hår pinnar i ett brett spektrum av stilar på många anläggningar, som hår pinnar verkar vara ständigt uppskattade för styling hår.

  • Hår ätpinnar är modellerad efter ätpinnar som används som bestick.