Vad är den statliga Motto i Massachusetts?

March 27

Staten motto Massachusetts är en munsbit på latin, men det talar till Colonial Massachusetts "längtan efter frihet och frihet från engelska regel:. Ense petit placidam sub liberalt quietem I översätter löst till engelska som" Genom svärd vi söker fred, men fred endast under frihet. "Detta motto avser när kolonin Massachusetts officiellt bröt förbindelserna med England 1775. Citatet togs från verk av Algernon Sydney, eller Sidney, en engelsk politiker som senare anklagades för att hjälpa till att konspirera mot Englands kung Charles II, och halshöggs.

Staten motto Massachusetts i bruk i dag först togs i bruk från Massachusetts i mitten av 1770-talet när det var ingraverat på den första officiella sigill kolonin American patriot Paul Revere. Designen visar en man i Colonial dräkt höll ett svärd i ena handen och Magna Carta i den andra, omgiven av år 1775 och en latinsk fras, Sigillum Reipublicae Massachusettensis, vilket betyder "Sigill Republiken Massachusetts."

Staten motto är densamma i dag, men den ursprungliga förseglingen har genomgått flera förändringar. Den officiella statliga sigill idag visar en Algonquin indisk innehar en nedåtpekande svärd. Svärdet pekar på banderollen som visar den officiella statliga motto Massachusetts skriven på latin, och den nedåtgående båge vapnet står för fred. Bakom honom är en enda femuddig silverstjärna som representerar Massachusetts "ställning som en av de ursprungliga 13 kolonierna i USA.

Den officiella flagga bär också statens motto Massachusetts. Mottot är skriven på den officiella vapenskölden, som avbildas på flaggan. Vapenskölden har tryckt på statens flaggor sedan 1787. Den indiska som visas på flaggan, är vapen och stats sigill en nick till Massachusetts 'tidiga historia, och en del människor tror att han är Squanto, den Patuxet indiska som befriended tidiga Pilgrimer 1621.

I mitten av 1890-talet, staten ville skapa en mer exakt avbild av den indiska porträtteras på dess flagg, vapen och sigill. Flera etnologer vägde in i frågan, som leder till antagandet av en redesign av hans avbild 1898. I den uppdaterade designen av indiska, var färgerna på flaggan inte förändrats från den ursprungliga vit bakgrund och blå sköld inom vilken Indiska står med sitt svärd. Svärdet, dock med tiden ersatte den ursprungliga designen som visade en nedåtgående pil som användes under fredligare kolonialtiden.

  • "Genom svärd vi söker fred, men freden endast under frihet" är den statliga motto Massachusetts.