Vad är rätt typ av belysning för en Skäggagam?

March 20

Den skäggiga drake, eller Pogona barbata, är hemma i Australien samt tusentals hem miljöer världen över. Det behöver inte bara rätt typ av allsidiga kost och minst en 55-gallon (208.2 liter) tank för att sträcka ut, men också en uppvärmnings ljus som ger en simulerad naturmiljö. Belysning för en Skäggagam kommer att innehålla sön-simulera ultravioletta strålar för att hålla temperaturen i ett basking område mellan 95 till 100 & deg F (35-37,78 & deg C). På andra håll i sin inhägnad, bör den skäggiga draken har en temperatur på mellan 78 och 88 & deg F (25.56 och 31.11 & deg C).

Den kallblodiga Skäggagam kommer inte att kunna smälta sin mat - allt från syrsor och grönsaker till små, "pinky" möss och mjölmask - utan ett ordentligt uppvärmd och upplyst tank. Detta innebär inte att en skäggig drake värmelampa bör hållas igång hela dagen. Många hanterare rekommenderar ett schema med 14 timmars "dagsljus", följt av en naturlig 10 timmars mörker - precis som i naturen.

Med hjälp av en timer kommer att säkerställa Skäggagam miljö styrs, även när dess ägare är inte där för att styra den. Dessa timers finns på de flesta djuraffärer och på nätet. Belysningen för en skäggig drake, innesluten i en reflekterande kupol typ församling att koncentrera strålarna, bör peka nedåt på en dedikerad sola område. Det ska inte skiner igenom glaset från utsidan, eftersom detta kommer att avleda UV-strålar. Det är där en skäggig drake kommer att gå när det känns kallt, även om detta område inte bör tillåtas att få varmare än cirka 100 & deg F (37,78 & deg C).

Resten av höljet ska sväva mellan 78 och 88 & deg F (25.56 och 31.11 & deg C). Detta område bör innehålla vissa klättring grenar och även vissa stenar och ett gömställe grotta. Hela golvet bör vara belagd med ett substrat som sand, reptil strö eller matta som i tillräcklig utsträckning kan absorbera avfall. Belysning för en skäggig drake bör bibehållas på en stringent schema och golv ska bytas eller rengöras varje vecka. Den vanligtvis foglig reptil ska återgälda tjänsten genom att vara lätt att hantera och gosade.

Korrekt komplettera vitaminintag med sällskapsdjur butikstillskott eller en balanserad kost kommer att komplettera belysningen för en skäggig drake. Dessa reptiler använder ultravioletta strålar sina lampor för att göra D-vitamin behövs för en hälsosam skelett. Att hålla ljuset nära botten av höljets värma sig område - mindre än en fot (0,3 meter) bort - kommer att säkerställa korrekt metabolism. En annan god investering i belysning för en Skäggagam är en dunkel, natt värme ljus som kan erbjuda en konstant värmekälla för när ljuset är släckt och alla sover.

  • Skäggiga drakar kräver UV-strålar.