Vad är Skiffer Mosaik?

May 26

En skiffer mosaik är en samling av skiffer sten bitar som har arrangerats i någon sorts tilltalande mönster. Pieces är oftast väljs utifrån deras storlek och färg, sedan inläggningar med varandra för att skapa en viss design. Mosaik är vanliga som backsplashes, såsom gångbanor, och som golv.

Skiffer är en mycket tålig sten, och är ett vanligt val i många aspekter av arkitekturen. Stenen används ofta som takläggning, såsom golv, och som väggbeklädnad. Ofta kan stora plattor av skiffer placeras tillsammans för dessa ändamål. I en mosaik, är stenen först brutit sig in individuella brickor som måste avsikt fastställts och arrangerade.

Medan allt skiffer är grå till färgen, det finns stora variationer i skuggning, även om enskilda plattor. Färger kan variera från grått så mörkt det är nästan svart till ljusvioletta och aqua nyanser. En skiffer mosaik gör vanligtvis använder varierande färgtoner, både lägga intresse och utveckla upprepade mönster.

Merparten av tiden, använder en skiffer mosaik uteslutande skiffer bitar, även om andra stenar kan vävas i. I kök, till exempel, är det inte ovanligt att ha en skiffer mosaik kakel på väggarna som accentueras av återkommande plattor gjorda från samma granit som bänkskivor. Skiffer mosaikgolv och duschväggar i badrum införliva ofta färgade stenar eller blanka klippor att lägga reflekterande intresse. Mosaic bitar av något slag kan användas som accenter eller ankare.

Slate mosaiker är nästan alltid fungerar. I konsten kan en mosaik utformas för att stå ensam, eller för att fungera som dekorativa ränta på en vägg eller i tak. Hem och företagare väljer ofta skiffer för dess estetik, men mosaiker tjänar nästan alltid ett praktiskt syfte, också.

Även skiffer kan skäras i tunna mosaikplattor, är det naturligtvis ett mycket slitstarkt material som motstår sprickbildning och brott. Detta gör är ett bra val för golv, eftersom det är lätt att rengöra, tål temperaturförändringar, och i de flesta fall inte kommer att spricka på grund av fundament skift eller ålder. Golv mosaiker kan vara så enkelt som konstfullt arrangerade kakel plattor eller så komplicerat som faktiska mönster skapade med olika nyanser och storlekar av kakel.

Skiffer är också ett populärt alternativ för badrum och kök, till stor del på grund av hur lätt det är att hålla rent och torrt. Stenen står emot fukt och mögel, och är enkel att svamp av. Det är i allmänhet dyrare än de flesta vanliga badrum kakel, men är också mer hållbara. Dessa typer av mosaik tenderar att använda små bitar av kakel, och kan användas för att rada sänkor, kant speglar, och surround dusch områden för att lägga dekorativa intresse.

En skiffer mosaik kan också vara populärt i utomhuslandskapsarkitektur. Gångvägar, stödmurar, uppfarter och planter kanter kan skapas konstnärligt med stenmönster. Göra mosaiker i vanliga platser som dessa är ett enkelt sätt att lägga intresse. Anpassad sten arbete är ofta dyra, men är oftast billigare då nya landskapsarkitektur eller ombyggnad.

En av de enda platser där anpassade skiffer arbete är ovanligt i tak. Byggare i många delar av världen använder skiffer takpannor att lägga uthållighet till en byggnad. Även om det är möjligt att välja tak kakel färger, det finns sällan något utrymme för estetisk arrangemang. Roofing är en särskild vetenskap som inte brukar låna ut väl till konstnärlig manipulation.

Skiffer bänkskivor, medan vanligt, sällan har mosaikmönster, heller. Särskilt i kök och badrum, är räknare utsatta för en massa bakterier. Enkla plattor är mycket lättare att hålla sanitära än mosaiker, vilket nästan alltid funktionen spår mellan plattorna. Det är mycket enklare att använda mosaiker som dekorativa element i områden som inte behöver regelbunden skrubb.

  • En bit av skiffer.
  • En skiffer kakel.
  • Slate varierar i färg, och kan därför ordnas i mosaik mönster.