Vilka är de tecken på Milk intolerans bland bebisar?

June 3

Tecken på mjölkintolerans hos barn brukar visa sig om 30 till 60 minuter efter en utfodring. Det börjar med magsmärtor och följs av grimacing och otröstlig gråt. Ofta kommer barnet börjar writhing på grund av obehag. Dessa symtom uppträder vanligen först efter utfodring, utan allmän kinkighet troligen kommer att bestå under hela dagen.

Mjölk intolerans hos barn utvecklas från oförmåga att riktigt smälta laktosen som finns i både bröstmjölk och djurs mjölk, med överproduktion av gas som orsakar smärtan. Detta är emellertid inte en mjölkallergi, som är en allergisk reaktion mot proteinet i komjölk. Symptomen på en mjölkallergi är olika och är begränsade till huden och andningssystemet. Indikationerna av mjölk intolerans, å andra sidan, vanligtvis ses i bukhålan.

Laktosintoleranta spädbarn kommer vanligtvis uppvisar symtom som uppkördhet, magsmärtor och diarré. Oftast kommer det att finnas en röd ring runt anus från osmält mjölksyra som har bildats. Ett överskott av gas följer. Vissa barn kan också uppleva eksem, kolik och kräkningar samt.

Den diarré orsakad av mjölkintolerans har ett annat utseende från den normala mjuk, gul avföring. Det tenderar att vara ganska mörk och mycket rinnande, inträffar ofta under hela dagen. Detta, tillsammans med kräkningar, har en tendens att orsaka barnet att bli uttorkad efter att ha förlorat så mycket vätska. Föräldrar kan konsul läkare om att förhindra uttorkning hos spädbarn.

Det är också möjligt för mjölkintolerans hos spädbarn för att utlösa ett utbrott av eksem. Eksem kan urskiljas i början av små vita knölar som täcker en liten del av barnet och är omgivna av en mörkare rött område. Mer svåra eksem kommer att orsaka att huden blir röd och fjällande, kan täcka ett mycket större område på barnets kropp. Detta kan leda till klåda och obehag för barnet, vilket fick ett försök att repa området.

Mjölk intolerans hos spädbarn är sällsynt, och det blir allt vanligare som en person åldrar. Spädbarn som nyligen har upplevt en period av diarré framkallande virusinfektion kan tillfälligt uppleva mejeri intolerans. Läkare brukar avråda införandet av mejeriprodukter snart efter en sådan infektion. Spädbarn som föds för tidigt också kan ha en mjölkintolerans.

  • Vissa barn har en allergi eller känslighet för laktos som finns i mejeriprodukter.
  • Kolik kan vara frustrerande för både barnet och föräldrarna, eftersom det ofta tar tid att identifiera triggers ..
  • Mjölk intolerans hos barn innebär en oförmåga att bryta ned laktos som finns i antingen människa eller djur mjölk.
  • Okontrollerbar gråt efter utfodring kan vara tecken på mjölkintolerans hos barn.
  • För tidigt födda barn är mer benägna att ha en mjölkintolerans.