Vilka är de olika ormbett Symtom?

May 26

Ormbett är skrämmande och potentiellt allvarliga skador. Utan snabb läkarvård, kan vissa inslag från giftiga ormar resultera i allvarliga andningssvårigheter, partiell förlamning, chock, och eventuellt dödsfall. Arten och omfattningen av ormbett symtom som en person upplever beror på vilken typ av orm, men de flesta biter delar åtminstone några viktiga egenskaper. En ormbett offret sannolikt har utstrålande smärta från platsen för punktering, illamående, kräkningar och andningssvårigheter. En bit kan också orsaka en kraftig ökning av puls, ett blodtrycksfall, svaghet, och dimsyn som gifter sprids i hela blodomloppet.

De flesta ormbett är omedelbart smärtsamt. Det är vanligt att blöda från sticksår ​​som den omgivande huden snabbt blir röd, öm och svullen. Området kan pirra och bränna också, och så småningom vända stel som underliggande nervceller förlamad av giftet. En kombination av giftet och den psykologiska reaktion på att bli biten av en orm kan orsaka en person att bli väldigt illamående och yr. Han eller hon kan börja sluddra ord och har svårt att se. Svimning är också möjligt som yrsel och andra inledande ormbett symtomen förvärras.

Ormar med mycket giftiga gift, inklusive huggormar och kobror, kan framkalla omedelbara problem med det centrala nervsystemet. En individ kan förlora förmågan att koordinera muskelrörelser i hans eller hennes lemmar på grund av nerv inblandning. Större ormbett symtom såsom lem förlamning och muskelvävnad död kan ställa in inom timmar i vissa fall. De muskler och nerver i bröstet, halsen och ansiktet kan också påverkas, vilket kan leda till smärtsamma täthet, svullnad, och extrema andningssvårigheter. En person kan blekna och förlorar medvetandet, om han eller hon inte kan kontrollera andningen.

En icke-giftig ormbett kan orsaka symptom också, även om de är sällan som livshotande som bett från giftiga varelser. Stickstället är fortfarande sannolikt att vara smärtsamt, svullet, rött, och anbud. Det finns inte mycket omedelbar fara för andra icke-giftiga ormbett symtom, men en obehandlad sår kan bli infekterade med bakterier och leda till ett utslag, muskelvärk och trötthet. Eftersom det är inte alltid möjligt att avgöra om en orm är giftig, är det viktigt att söka professionell medicinsk vård när ett bett uppstår. Läkare kan bedöma ormbett symptom och ge lämplig medicinsk vård för att förebygga allvarliga komplikationer.

  • Den nordliga Pacific skallerormen är giftig.
  • Bites från giftormar kräver antigift läkemedel administreras endast av läkarkåren.
  • En ormbett kan orsaka andningssvårigheter.