Vad är en sockelplåt?

May 31

En piedestal plattan är en specifik typ av serveringsfat som höjs upp av en piedestal, och som innehas av en bas som kallas en fot. Piedestalplåtar används vanligen för att visa dessert livsmedel. De föds upp för att visa dessert på ett mer visuellt tilltalande och prålig sätt, och är oftast dekorativa själva. Det är vanligt att använda piedestal plattor under speciella tillfällen och helgdagar, är precis lika fint porslin och silver redskap ofta förde ut för speciella tillfällen. Det är också vanligt att se piedestal plattor på caféer eller bagerier där desserter visas till kunder i de mest visuellt tilltalande sätt.

Vanliga material som används för att göra piedestal plattor inkluderar keramik, porslin, kristall, glas, plast, silver eller rostfritt stål. Vissa piedestal plattor, särskilt de som används för att visa en dessert i ett café, kan komma med ett lock. Ett lock är till hjälp för att hålla dessert fräsch och fri från flugor hela dagen, eftersom delar av dessert säljs. Dessa kåpor är oftast gjorda av glas eller annat klart material så att desserten kan ses.

Piedestal plattor finns i en mängd olika utföranden, storlekar och former. Sockeln i sig kan vara hög eller låg, men en gemensam höjd bland piedestal plattor är cirka fem inches (12,7 cm). Vissa variationer mellan piedestal plattor inkluderar piedestalen skål, som kan användas för frukter eller lagom stora dessert bollar. När en piedestal platta ska användas för att tjäna kakan, kan det vara till hjälp om plattstycket i sig är helt platt. På detta sätt är det lättare att bryta upp ett segment och dra bort smidigt från resten av kakan. En liten läpp runt kanten av plattan, å andra sidan, hjälper till att förhindra smulor från att falla på bordet eller motverka nedan.

Vissa piedestal plattor är flerskiktade. En differentierad piedestal platta, som ofta kallas en stegvis dessert fack, används för att visa små enskilda desserter, varav part gäster tjänar själva. En annan variant av sockelplåt är den fotade plattan, som är i huvudsak en sockelplåt utan stigande stativ. På en footed platta, fäster foten direkt till plattan, vilket gör det till en kortare bit bestick.

Andra namn för piedestal plattor inkluderar dessert tallrik, piedestal tårta tallrik, piedestal riser plattan, dessert monter, kakan stå, och så vidare.