Har Oxygen Bleach Ta Creosote Stains?

June 7

Någon som någonsin har haft en öppen spis kan intyga att hur svårt det kan vara att ta bort kreosot fläckar. Det spelar ingen roll om fläcken är på ditt tak, på spisen själv, eller bara på skorstenen, är kreosot något som måste tas bort och rengöras undan för säkerheten för ditt hem. Lyckligtvis avlägsna kreosot fläckar är en ganska enkel uppgift, särskilt om du använder någon syre blekmedel för att hjälpa processen. Utnyttja följande metod, och du kommer att kunna bli av med de där irriterande fläckar.

Material som behövs:

  • Rena trasor
  • Två skopor
  • Smörj slåss diskmedel (som Dawn diskmedel)
  • Syresatt blekmedel
  • Hård borst skurborste

Förfarande:

  1. Förbered. Börja få rengöringsmedel redo genom att hälla en kopp syresatt blekmedel och 1/2 kopp av tvättmedel i en rengöringshink. Över toppen av denna blandning häll en liter varmt vatten. Detta bör leda till att vatten och renare att samverka och skapa bubblor som behövs för att visa att dammsugaren fungerar. I den andra hinken häll annan liter varmvatten som du kan använda som sköljvatten. Placera en stor handduk på golvet runt eldstaden eller skorstenen för att skydda den från alla sot som kan falla.
  2. Börja skura. Doppa skrubba buske i tvålvatten, och sedan börja skura bort. Börja på toppen av fläcken och arbeta dig nedåt så att du undviker att göra dubbel rengöring plikt. Periodvis behöver du "spola" bort skurborste i tvålvatten för att fortsätta dina rengör så gör så behövs.
  3. Skölj och inspektera. Använda en gammal ren trasa, och några av de rent varmt sköljvatten, börjar skölja bort det du just har skurat. Periodvis skölja ur skölj trasa tills du har tagit bort alla tvål och kreosot som du just skrubbas bort. Låt sköljas området för att helt torr och sedan inspektera att se till att du inte har missat något.
  4. Upprepa vid behov. I händelse av att du missat något, kan du behöva upprepa steg ett till tre några gånger tills du har tagit bort allt kreosot. Mellan varje anfall av rengöring vara säker på att du byter ut vattnet och rengöringslösning. Det kan ta ett par gånger, men processen kommer att få den kreosot bort.