Vad är en AC Bypass remskiva?

October 27

Den primära uppgiften för en luftkonditionering (AC) bypass remskiva är att stå i en AC-kompressor som har slutat att fungera. I de flesta fall kommer AC bypass remskiva skruva upp i stället för en funktionsstörning kompressorenhet. Detta kan låta alla andra tillbehör för att fortsätta fungera precis som om AC kompressor var fortfarande på plats. Om diametern hos en AC bypass remskiva är mindre än kompressorns remskiva den ersätter, vanligtvis behövs ett mindre bälte. Vissa situationer möjliggöra en mindre remmen installeras utan att ta bort AC-kompressor, och i andra tillämpningar AC bandet kan tas bort utan några negativa effekter.

Många olika faktorer kan orsaka luftkonditioneringssystemet i ett fordon inte fungerar. Om AC-systemet utvecklar en läcka, kan låga köldnivåer orsaka kompressorn att ständigt sätta på och sedan backa, vilket kan få negativa effekter på tomgångsvarvtal och andra faktorer. Andra felfungerande komponenter kan ha liknande effekter, även om en kärv kompressor kan orsaka ett katastrofalt misslyckande. När en luftkonditioneringskompressor trissa griper upp helt och hållet kan det orsaka bältet för att bryta, vilket kan bidra till en förlust av servostyrning eller andra vitala komponenter.

Eftersom luftkonditioneringssystem kan vara mycket dyrt att reparera, är en AC bypass remskiva ofta ett kostnadseffektivt sätt att fortsätta köra ett fordon. Innan installation en AC bypass remskiva, är det viktigt att inspektera faktorer såsom bälte positionering och diametern hos remskivorna. I vissa fall kan det vara möjligt att helt enkelt lämna den AC-kompressor på plats och använda en mindre bälte, även om detta ofta kommer att resultera i routingfrågor som kan leda till för tidigt rembrott. Om AC bypass remskivan är mindre i diameter än den ursprungliga kompressorhjulet, kan fordonstillverkaren också ange en mindre bälte.

Det finns vissa andra omständigheter där en AC bypass remskiva kanske inte nödvändigt. Om AC kompressor drivs av sin egen bälte, kan detta bälte brukar tas bort utan några negativa effekter. Detta ses ofta i fordon som använder kilremmar, även om det finns vissa fall där en kilrem kommer att driva både AC kompressor och annan tillbehör. Om det bestäms att AC bandet kan tas bort, är det ofta möjligt att skära ut bältet och lämnar kompressorn i stället för att spara tid.