I lag, vad är Alienation av affektion?

October 24

Alienation av tillgivenhet är en kontroversiell amerikansk lag som tillåter rättsliga åtgärder mot en tredje part som kan visas ha bidragit till slutet av ett äktenskap. Även om ingen längre är tillämplig på många områden, åtta amerikanska delstater fortsätta att tillåta överlåtelse av tillgivenhet passar lämnas in. Många moderna jurister anser att dessa lagar är ålderdomliga och inte längre relevant för modern lag, men domstolarna fortsätter att se många kostymer arkiveras enligt denna lag varje år.

Även kraven varierar något från land till land, en alienation av tillgivenhet rättegång i allmänhet försöker bevisa ett orsakssamband mellan ett äktenskap blir dysfunktionella eller ohållbar och en tredje parts inflytande. Ofta är anklagelserna mot en tredje part som tros vara romantiskt eller sexuellt involverad med en gift person. I vissa fall kan avgifterna riktas mot en tredje part som har rått eller föreslagit skilsmässa, till exempel en terapeut, släkting, eller ens medlem av prästerskapet. De flesta versioner av lagen stipulerar att den anklagade parten inte nödvändigtvis måste ha för avsikt att orsaka slutet på ett äktenskap, men ändå kan visas ha bidragit till skilsmässa eller separation.

Under den 19: e århundradet, de flesta stater i USA hade någon form av alienation tillgivenhet lag om böckerna. Som moderna attityder till äktenskap och skilsmässa förändrades hela 20-talet, var dessa lagar långsamt välte i många stater, antingen genom lagstiftning eller genom domstolsavgöranden. Vid sekelskiftet 21-talet, bara åtta stater behålla en del lag om överlåtelse av tillgivenhet: Hawaii, Missouri, Mississippi, New Hampshire, New Mexico, North Carolina, Utah, och South Dakota.

Det är viktigt att skilja alienation tillgivenhet lagar från dem tillåter rättsliga åtgärder i fråga om äktenskapsbrott. Äktenskapsbrott fall, som är vanliga i vissa amerikanska delstater som internationellt, har väckts mot en gift person som tros ha haft sexuella relationer utanför äktenskapet, och därigenom bryta kontraktet i äktenskapet. I områden i USA där äktenskapsbrott fall är tillåtlig domarna har ofta en effekt på barns vårdnad och makar stöd beslut. Alienation av tillgivenhet fall istället väckts mot en tredje part i stället en av de gifta paret.

Internationellt alienation tillgivenhet lagar är svåra att sätta fingret på. Även om många länder har stela lagar mot äktenskapsbrott, de varierar kraftigt i metoden för att fördela skuld eller skulden. I USA, där utanförskap lagar var en gång en nära universell del av statliga regler har begreppet fallit mest av juridisk mode.

  • Alienation av tillgivenhet är relaterad till slutet av ett äktenskap.
  • Alienation av tillgivenhet kan inträffa när en partner bedriver en affär.
  • En partner kan uppleva utanförskap av tillgivenhet när hans partner distanserar sig känslomässigt.