Hur att hålla sig i form genom att träna med din iPod Nano

October 29

Fitness-ikonen på iPod nano arbetar i bakgrunden, så att du kan fortsätta att spela musik eller titta på video medan du går, springer eller tränar.

Så ställer du in din personliga info

För att använda Fitness ordentligt, har en fantastisk tid med det, och även få korrekt träningsinformation, ange din personliga information - din längd och vikt, din dagliga steg mål, och din "power song" för de stunder under ett träningspass eller köras när du behöver en ljudförstärkning.

 1. Peka på ikonen Fitness på den första startskärmen, och tryck sedan på i (info) ikonen i nedre högra hörnet.
 2. Knacka Personlig information på skärmen Inställningar.
 3. Knacka Höjd och ställ din rätt höjd, och tryck sedan på Klar.

  Du kan bläddra cylindrarna för att ställa in höjden, och tryck på Klart.
 4. Knacka Vikt, rätt vikt ställas in, och tryck sedan på Klar.

  Den Välj Vikt visas med vikten i tre cylindrar (enheter, decimaler och pund). Du kan bläddra cylindrarna för att ställa in vikten, och tryck på Klart.
 5. Svep åt höger för att se skärmen Inställningar igen.

För att växla till det metriska systemet trycker Måttenheter på skärmen Inställningar. På Måttenheter skärmen trycker Metric (eller peka engelska för att återgå till engelska mätning). För att ändra avstånd från miles till kilometer eller tillbaka till miles trycker Avstånden på skärmen Inställningar och sedan på Miles eller Kilometer.

För att ställa din dagliga steg mål för promenader, knackar Walk på skärmen Inställningar och trycka på Off-knappen för att slå på Daily Step Goal. En skärm visas med cylindrar för antalet steg, som du kan rulla ställa. Tryck på Klart för att ställa in målet. Observera att de steg du tar under en körning träning räknas inte mot att nå din dagliga steg mål för promenader.

För att ställa din makt låt trycker Kör på skärmen Inställningar och sedan på PowerSong. Du kan sedan trycker på en låt från låtlistan, eller knacka spellistor för att välja en spellista (den första låten i spellistan anses ström låt).

Om du vill visa din Fitness historik trycker Fitness på hemskärmen och sedan på klockan-inringade-by-pilen i det nedre vänstra hörnet av Fitness skärmen. Sessions listade efter datum visa uppgifter om start- och stopptider, distans, steg och kaloriförbrukning för varje session. För att rensa din kondition historia, dra historikskärmen nedåt för att avslöja knappen Rensa och peka på Rensa.

Hur du använder din iPod som en stegräknare

För att använda stegräknare, kranen Walk på Fitness skärmen. Den sneaker Ikonen visas i statusfältet för att ange att stegräknaren är på. Den körs i bakgrunden tills du stoppar det, så att du kan lyssna på musik och gå omkring medan den räknar dina steg.

Alternativet Walk kan mäta dina framsteg. För mer exakta resultat, hålla iPod nano i fickan eller i närheten av din linning. Trots detta, stegräknare också andra än promenader rekord rörelser, till exempel knyta dina skor eller Shakin 'din byte, så förvänta fullständig exakthet gör.

Du kan koppla ihop en Bluetooth pulsmätare till din iPod nano för att övervaka din puls.

Hur du använder din iPod för att övervaka körningar

För att mäta din prestation mot mål och ställa ljudspår för din träning och kör trycker Kör på Fitness skärmen. Peka på någon av följande träningstyper:

 • Basic: En grundläggande träning med musik, radio, podcast, eller ljudbok som soundtrack. Ställ soundtracket på Workout Music skärmen som visas.
 • Tid: Ställ in ett träningspass med en tids mål, och sedan ställa soundtracket på Workout Music skärmen.
 • Avstånd: Ställ en sträcka mål, och sedan ställa soundtracket på Workout Music skärmen.
 • Calorie: Ställ in antalet kalorier du vill bränna, och sedan ställa soundtracket på Workout Music skärmen.

För att välja anpassade tid, distans, eller kalori mål, på Anpassad efter valet av tid, distans, eller Kalori träning typ.

När Workout Music visas, välj din soundtrack, sedan på Starta Workout att börja träna och din soundtrack.

Om du vill pausa eller stoppa träningen, tryck på play / pause-knappen mellan volymknapparna på sidan av iPod nano; att återuppta, tryck på den igen. Du kan också trycka på pausikonen på träningen skärmen - en meny visas, och du kan trycka Resume att återuppta träningen, Byt Musik att ändra ljudspåret, eller End Workout att sluta.

För att byta låt medan du arbetar med en spellista, tryck på play / pause-knappen mellan volymknapparna två gånger. Soundtracket hoppar till nästa låt i spellistan. För att ställa en annan spellista eller ställa träningen soundtracket till radio, podcasts, eller ljudböcker, tryck på pausikonen på träningen skärmen och sedan på Ändra Music.

Efter att ha valt End Workout visas Workout Summary skärmen med längden, starttid, sluttid, tempo, distans och antal brända kalorier. Om du använder Apples EarPods som inkluderar en fjärrbrytare, tryck och håll mittknappen för att höra statistik medan du tränar.

För att välja en tidigare träningspass trycker min träning på Kör skärmen och sedan på ett träningspass som visas i listan på min träning skärmen.

Kalibrera din iPod nano åtminstone en gång och helst oftare. Tryck på Kör på Fitness skärmen, välj ett träningspass typ (t.ex. Grundläggande), och gå eller springa under minst en fjärdedel av en mil (0.4 kilometer). Sedan avsluta passet genom att trycka på pausknappen och knacka End Workout. Tryck på knappen Kalibrera, vilket visas längst ned på Workout Summary skärmen.

För att återställa kalibreringen trycker du på i (info) ikonen i nedre högra hörnet av Fitness skärmen, och tryck sedan på Walk Kalibrering att återställa kalibreringen för promenader eller kör Kalibrering att återställa kalibreringen för löpning.