Köpa US Savings Bonds i en osäker ekonomi

September 27

I en vikande ekonomi, amerikanska besparingar obligationer är en av de säkraste investeringar du kan göra. Sparobligationer är nonmarketable värdepapper - när du köper dem, de är registrerade till dig och du kan inte sälja dem till en annan investerare.

Uncle Sam erbjuder två typer av besparingar obligationer, Serie EE och Serie I, som backas upp av hela tron ​​och kredit av den amerikanska regeringen och anses vara de säkraste av alla investeringar. Här är mer info om varje typ:

  • Serie EE obligationer: Dessa obligationer tjäna en fast avkastning fastställs av det amerikanska finansdepartementet. De är periodiserade obligationer, vilket innebär att ränte ackumuleras och förvärras halvårsvis (i stället för att betalas ut till ägaren som det förtjänat varje månad). Om du håller en av dessa obligationer, får du ränta när du lösa in obligationerna.
  • Serie I obligationer: Den ränta du tjänar från I-obligationer kommer i två delar:

    • En fast ränta komponent upprättas när du köper obligationen
    • En andra komponent som är lika med inflationen, justerat halvårsvis (baserat på konsumentprisindex för mars och september)

    Även om den fasta ränta komponent för Serie I obligationer är låg, dessa obligationer skydda dig mot inflation. Om inflationen går upp, så ökar den ränta du tjänar, eftersom den del rörlig ränta justeras varje halvår; till exempel när fast ränta komponenten är 2 procent och justering av inflationen är 5 procent, en investering i en Serie I obligation är garanterat att återvända 7 procent. Men kom ihåg, det totala räntan kan också gå ner som justering inflations minskar.

För båda obligationerna är köp gräns $ 5000 per personnummer för varje kalenderår. Du kan enkelt köpa och lösa in obligationerna i elektroniskt format genom finansdepartementet webbplats. Om du köper obligationerna elektroniskt, kan du få någon valör på $ 25 eller mer, bland annat steg öre. Köpeskillingen motsvarar det nominella värdet.

Du kan också köpa obligationer i pappersform genom olika finansiella institutioner och löne sparplaner. Papper I obligationer erbjuds i valörerna $ 50, $ 75, $ 100, $ 200, $ 500, $ 1000, och $ 5000; de är köpt för sitt nominella värde. Men du kan få pappersversioner av EE obligationer på halva sitt nominella värde; de ska vara värda nominellt värde på förfallodagen. Pappers EE obligationer erbjuds i valörerna $ 50, $ 75, $ 100, $ 200, $ 500, $ 1000, $ 5000 och $ 10.000.

Räntan på båda obligationerna föreningar halvårsvis i 30 år, men du behöver inte hålla obligationer för så länge. Du kan lösa in obligationerna efter 12 månader, men du betalar en tre månaders ränte straff om du lösa in obligationerna inom fem år från inköpsdatum.

När det gäller skattebehandling, amerikanska besparingar obligationer är befriade från statlig och lokal inkomstskatt. Federal inkomstskatt på den intjänade räntan kan skjutas upp till inlösen eller slutförfall, beroende på vilket som inträffar först. Skatte fördelar är tillgängliga när du använder obligationer för utbildningsändamål.