Utvärdera din mamma Blogg: s tillgångar

September 21

Det finns några uppenbara aspekterna av en blogg som skulle göra det värdefullt att en köpare. Massor av trafik, regelbundna annonsörer och kvalitet innehåll är ganska mycket de tre jättarna. Men eftersom massor av trafik kan vara en mycket relativt begrepp, kan du göra en massa andra saker för att bygga värde för en framtida köpare:

  • Bra sökmotor ranking: Om din webbplats är på första sidan för en mycket konkurrenskraftig sikt kan du få erbjudanden om att köpa din blogg baserat på den ensam. Det lönar sig definitivt att ha fast trafik sökmotor. Men du don € t vill trafik från sökmotorer för att vara en mycket stor andel av din totala trafiken. Det finns en risk att de flesta köpare skulle undvika.
  • Solid närvaro sociala medier: Detta doesnâ € t se dina personliga profiler på sociala nätverkssajter, men till dina affärsprofiler, till exempel en Facebook fan-sida eller ett Twitter-konto bara för din verksamhet. Detta är saker som bevisar dina läsare är engagerade med ditt varumärke, och kommer att vara en tillgång för alla ägare.
  • Etablerad sändlista eller RSS-läsare: En stor RSS abonnenter är en garanterad källa till trafik och återkommande besökare. E-postlistor är ännu mer värdefull, och kan generellt överföras till nya ägare. Abonnenter är en grupp av individer som är investerade i ditt innehåll och har redan angivits theyâ € re öppen för din marknadsföring.
  • Stor domännamn: Om ditt domännamn har värde genom att vara kort, minnesvärda, eller har bra sökord, adderar detta värde till din webb företag.

    Om du köpte också vanliga felstavningar av din domän, är detta en bonus, men inte sannolikt att påverka ditt försäljningspris.
  • Särskilda program eller teknisk funktionalitet: Om du € ve investerat i att ha en anpassad funktion som utvecklats för din webbplats, är det också värdefullt att en ny ägare. Exempel kan vara anpassade plugins, integrerade Facebook-applikationer, ett jobb ombord, eller en kundvagn.
  • En etablerad medlemskap gemenskap eller forum: Aktiva communities är svårt att börja och svårt att växa. Forum är också mycket klibbiga funktioner på en webbplats; de drar besökarna tillbaka regelbundet, särskilt de som ser många sidor.

När du når det beslut som du vill sälja din blogg en dag, bör du göra allt du kan för att bygga upp dessa tillgångar tillsammans med din trafik och intäkter. På så sätt, när den dagen kommer att du har ett erbjudande, € youâ ll har många fördelar som arbetar i din fördel.