Vilka är för- och nackdelar med att ta Amoxicillin?

February 10

Amoxicillin är ett vanligt läkemedel. En anledning till detta är att det är effektivt för ett brett spektrum av förhållanden, men det finns några bakterier att läkemedlet inte effektivt kan bekämpa. Detta läkemedel kan beskrivas som användarvänligt eftersom det finns i många former och kan ges till grupper som tenderar att kräva särskilda överväganden, såsom gravida kvinnor och barn. En av nackdelarna med att amoxicillin, emellertid, är att den måste administreras ofta för att vara effektiva.

Amoxicillin är ett läkemedel från penicillin familj som används för behandling av bakterieinfektioner. Drogen är allmänt beröm för sina absorptionsegenskaper eftersom det kan sprida sig under större delen av bodyâ € s vävnader och vätskor. Som ett resultat, med amoxicillin kan effektivt behandla ett brett spektrum av villkor, såsom bronkit, gonorré, och hudinfektioner. En av amoxicillinâ € s nackdelar, är dock att vissa enzymer kan negera dess effekter. Som sådan, finns det vissa stammar av bakterier för vilka detta läkemedel inte kan användas.

En allmänt noteras fördel av amoxicillin är att den kan administreras i ett flertal former. Den finns i både pulver och droppar för tillfällen då det kommer att ges som en oral suspension. Medicineringen kan förskrivas som kapslar eller tuggtabletter, och det kan även ges intravenöst. Dessutom är maten i allmänhet inte skyldig att ta denna medicin, men patienterna är inte skyldiga att ta det på fastande mage heller.

Det har visat sig att detta läkemedel passerar över placenta. Studier har också funnit det som finns i bröstmjölk. Trots dessa fynd, dock vårdpersonal tenderar att tro att ta amoxicillin är säkert för både gravida och ammande kvinnor. I många fall är detta den föredragna metoden för klamydia behandling för havande kvinnor. Amoxicillin är också tros vara säkert för konsumtion av barn, som ofta ges bubble-gum smaksatt sorter av medicinen.

Amoxicillin är allmänt använd och allmänt tillgängliga. Patienter har i allmänhet möjlighet att välja ett märkes versionen av denna drog, eller så kan de välja en som är generisk. På många ställen kan det erhållas till mycket rimliga priser även för de utan vård täckning. En annan av dess nackdelar, emellertid, är att kroppen metaboliserar och eliminerar drogen ganska snabbt. Detta innebär att för effektiva behandlingspatienter krävs normalt att ta medicinen flera gånger per dag för att hålla drogen aktiva i sina system.

Som fallet är med de flesta mediciner, tar amoxicillin presen risken att drabbas av biverkningar. Många medicinska källor rapporterar att diarré är den vanligaste biverkningen och att amoxicillin är mer sannolikt än de flesta andra antibiotika för att orsaka detta problem. Andra vanliga problem som följer av denna drog inkluderar kräkningar, illamående och utslag. Även om de förekommer mer sällan än några andra biverkningar, kan allvarliga allergiska reaktioner resultera från att ta amoxicillin. Dessa händelser kan kännetecknas av andningssvårigheter, svullnad och nässelutslag.

  • Även om det går över i bröstmjölk, amoxicillin anses säkert för ammande mödrar.
  • Diarré är en möjlig biverkan av att ta amoxicillin.
  • Amoxicillin används för att behandla en mängd olika åkommor.
  • Kräkningar och diarré är de vanligaste biverkningarna av amoxicillin.
  • Illamående och kräkningar är möjliga biverkningar av att ta amoxicillin.