Vilka är för- och nackdelar med Plastic ATV Fendrar?

February 9

Plast ATV fendrar kan variera i storlek, form och design, men den grundläggande funktionen är densamma: att skydda motorkomponenter, hindrar smuts från att träffa föraren, och för att i övrigt skydda utrustningen från leden skador. Fördelarna med plast ATV fendrar inkluderar lägre kostnad, enkel utbytbarhet och stort urval av eftermarknaden delar. De är också rimligen attraktiva och utseendet på ATV kan ändras enkelt genom att ersätta fendrar. Nackdelarna inkluderar sannolikheten att plasten spricker och miljöpåverkan plastproduktion.

Andra material såsom kol kan också ha en betydande miljöpåverkan under produktion, men plast ATV fendrar använder en betydande mängd olja under produktionen. Den lätthet med vilken denna produktion kan hända, emellertid håller kostnaderna för plast ned och tillgången på alternativ upp. Kol, omvänt, är arbetsintensivt att forma eller på annat sätt skapa, så kostnaden för kol fendrar blir mycket högre. De är mer motståndskraftiga mot direkta effekter, vilket innebär att det är mindre sannolikt att bryta när slog, men det kan också misslyckas katastrofalt om det är vriden eller åtdragna på vissa sätt. Kol är mycket attraktiv och ofta lägger till en high-end estetisk någon maskin, men priset på kol fendrar kommer att vara mycket hög.

Plast ATV fendrar kan splittras ganska lätt när slog till. Beroende på vilken typ av plast används under produktionen, kan plast ATV fendrar vara spröda; ATV kommer sannolikt att medföra påverkan medan på spåret, så det är troligt att ägaren kommer att behöva byta ut plast fendrar någon gång. Den goda nyheten är att plast fendrar tenderar att vara billigare än kol, så att ersättningskostnaderna generellt vara låg. Plast är också rimligt lätt, vilket innebär att vikten av ATV kommer inte att påverkas alltför drastiskt, inte heller kommer hanteringen av maskinen.

Färgalternativen för plast ATV fendrar är sannolikt att vara ganska bred också. Plast är mycket lätt att tona under produktionsprocessen, så om ATV ägare vill ändra det estetiska av hans eller hennes maskin, kommer plastskärmar erbjuder massor av alternativ. Kol kan också vara färgade, men processen är inte så lätt och vikt kommer att läggas till kol bitar om de är målade. Paint på kol är också mycket troligt att chip av efter regelbunden användning, vilket innebär det estetiska kan påverkas negativt.

  • Fyrhjuliga ATV använder ofta plast fendrar på både främre och bakre applikationer.