Vad är Bursaria?

February 7

Bursaria är ett släkte som tillhör familjen Glansbuskeväxter och order Araliaordningen. Växterna av detta släkte är buskar och småträd kommer allmänt växer i skogs flesta australiska stater, utom den norra territoriet. Namnet kommer från det latinska ordet bursa, som betyder handväska, eftersom dess frökapslar ser ut som en handväska. Dessa växter innehåller aesculin, som användes i solen skärmen formeln för andra världskriget australiska soldater. Det används nu som en tropisk sjukdom-testreagens och som blodkärlssjukdom och hemorrojder behandling.

Detta släkte har sju arter. De är kända för att ha attraktiva blommor och är därför en gemensam tillägg till trädgårdar och grönområden. Om underhålls på rätt sätt, kan de buskar skapar en tät häck som ger full täckning. Får växa naturligt, dessa buskar ger höga stängsel.

De vanligaste arterna är Bursaria spinosa, även känd som söt Bursaria, slån och taggig box. Det är en upprätt och taggig buske som kan bli upp till 10 till 13 fot (3-4 m). Bladen är ensamma eller klustrade och är vanligtvis 0,8-1,8 inches (20 till 45 mm) långa och 0,5 tum (12 mm) bred. Mjölkvit stjärnformade blommor är samlade i terminalpunkter anläggningen end och ge ut en doftande doft. Bursaria spinosa kallas julen buske i Australien eftersom blommorna växer i full blom under mitten av sommaren, vilket är runt jul.

Bursaria växter har många användningsområden i djurriket. Deras söta blomma nektar är en viktig källa till föda för fjärilar och deras larver. Den intrikata struktur busken är där många typer av spindlar skapa sina banor. Med tiden, dessa webb rester blir häckningsplatser för fåglar, såsom Svart hövdade och New Holland honeyeaters, rödhake och gråa Fantails. Den buskiga, taggig, och tjock struktur av Bursaria växterna fungera som en defensiv barrikad för små skogsdjur som söker tillflykt från sina rovdjur.

Växterna i denna genus har flera användningsområden inom hälsa och medicin. Aesculin, vilket är en glykosid utvinns i stora koncentrationer från dess blad, användes som solskydd av australiska artillerister under andra världskriget. Den används också som en betydande bakteriologisk reagens för analys av tropiska sjukdomar genom australiska styrkorna. Detta är likaledes avsedd för behandling av hemorrojder och behandlingen av blodkärls illnesses i australiska militärer tilldelats tropikerna.

  • Bursaria används som reagens för att testa för tropiska sjukdomar.