Vilka är biverkningarna av Stevia?

July 18

Stevia är ett alternativ till socker, och används ofta i recept och drycker som behöver en söt smak utan att lägga många kalorier. Även om det är normalt anses säkra att använda, har en del människor rapporterat biverkningar, av vilka många inte har forskat eller bekräftade. Till exempel, vissa rapporterade biverkningar av Stevia är illamående, uppblåsthet, och gas. Denna produkt kan också resultera i yrsel och muskelsmärtor, enligt vissa användare av detta socker substitut. Å andra sidan är vissa specifika biverkningar av Stevia bara känd för att ha en negativ effekt på de med särskilda existerande förhållanden, såsom diabetes, lågt blodtryck och allergi mot ragweed.

En av de vanligaste biverkningarna av Stevia är illamående. Naturligtvis, som de flesta människor inte konsumerar detta sötningsmedel på egen hand, kan det vara svårt att avgöra om illamående härrör från denna ingrediens, eller maten posten att det har lagts till. Å andra sidan, vissa människor rapporterar också driven uppblåsthet efter intag av Stevia, som vanligtvis slutligen lättad av den medföljande gasen. Även en minoritet av människor har rapporterat dessa biverkningar av Stevia, kan det vara klokt att testa en liten mängd av produkten först för att undvika illamående och gas på jobbet eller i skolan.

Denna sockerersättning har varit känt för att orsaka mer än bara problem med tarmkanalen. Till exempel har en del användare blir yr efter att ha förtärt denna produkt, medan andra kan känna sig lite stel. Å andra sidan, vissa användare känner mer smärta än domningar, eftersom deras muskler blir öm efter intag Stevia. Således kan det vara en god idé att undvika att använda produkten för första gången strax innan några fysiska aktiviteter.

Vissa biverkningar av Stevia bara tenderar att negativt påverka de som redan lider av vissa villkor, som andra människor inte ens kan märka en skillnad i deras hälsa. Till exempel har en del människor märkt en blodtrycks när du använder Stevia, vilket kan vara dåliga nyheter för dem som redan lider av lågt blodtryck. Detta är inte det enda som denna produkt kan sänka, eftersom det också kan minska blodsocker, i vilket fall diabetiker ofta uppmuntras att övervaka deras nivåer noga när du använder Stevia. Slutligen kan de som är allergiska mot ambrosia, prästkragar och andra växter i Asteraceae / Compositae familjen vill undvika Stevia eftersom det är i samma växtfamilj, och därmed kan orsaka en allergisk reaktion.

  • Diabetiker uppmuntras att övervaka sina blodsockernivåer när du använder Stevia.
  • Illamående är en vanlig biverkning av Stevia.
  • Uppblåsthet och gas kan vara biverkningar av att konsumera Stevia.
  • Stevia kan användas för att sockra drycker.
  • Stevia kan orsaka en allergisk reaktion hos personer som är känsliga för prästkragar, ambrosia, och ringblommor.