Vilka är de bästa tipsen för växande inomhus tomater?

July 29

Det finns många tips en person kan överväga om han vill förlänga tomatodlingssäsongen i höst och vinter, eller om han inte har tillräckligt med utrymme för att odla dessa växter utomhus. Bland de bästa tipsen för växande inomhus tomater är de som innebär att plocka en optimal placering och inställning och se växterna kommer att vara tillräckligt varmt. Dessutom kan en person gynnas tips om vilken typ av tomat han kan välja och pollinerande blommor som föregår tomattillväxt.

Några av de bästa tips för växande inomhus tomater är de som involverar där en person kan försöka odla dem. Medan många människor kan anta en komplicerad installation krävs för att odla dem inne, kommer ett soligt fönster brukar fungera. Experter rekommenderar vanligtvis välja ett fönster som vetter mot söder för att ge maximal mängd ljus, dock, och undviker fönster i dragiga delar av huset. I stället för detta, kan en person välja att köpa och inrätta särskilda växa lampor som levererar artificiellt ljus för att odla tomatplantor under hela dagen. Dessutom kan folk också överväga att inrätta ett växthus på sig att ge sina inomhus tomater med naturligt ljus från solen.

Oavsett var en person väljer att växa sina tomater, kommer han behöver ett sätt att hålla dem varma. Temperaturer på minst 65 grader Fahrenheit (18,33 grader Celsius), men inte mer än 85 grader Fahrenheit (29,44 grader Celsius) brukar rekommenderas. Om inomhus platsen ISNA € t tillräckligt varmt, kan en person använda ett utrymme aggregat för att leverera extra värme. I själva verket finns det en del växtMattor en person kan använda för att hålla tomater i temperaturområdet till höger.

Människor som väljer att odla inomhus kan också dra nytta av tips om olika typer av tomater. Många väljer körsbärs eller druvor tomater eftersom de är små och tar upp mindre plats, vilket kan visa sig vara viktigt om en person vill odla dem i ett litet område i sitt hem eller lägenhet. Experter rekommenderar också välja obestämda tomater, som växer på vinstockar. Dessa växter fortsätter att växa under lång tid och inte bara producerar tomater för ett par veckor. Medan deras vinstockar kan ibland visa sig oregerliga, god planering och noggrann trimning gör dem möjliga att odla inomhus.

Inomhus tomater inte har nytta av bin för att garantera pollinering. Som sådan, många av de bästa tipsen för att odla dem innebär pollinerande inomhus. Många trädgårdsexperter rekommenderar att du använder en vanlig elektrisk tandborste för att försiktigt röra gula blommor som blommar på tomatplantor. Experter vanligtvis föreslår att vidröra dem lätt kronblad, basen av blomman, eller deras stjälkar att åstadkomma detta. Vissa människor har dock rapporterat att försiktigt skaka sina växter fungerar också.

  • Tomater som odlas inomhus behöver ljus och värme.
  • Tomater kan behöva extra värme från ett värmeelement.