Vad är hypnoterapi?

December 25

Hypnoterapi kan framkalla flera definitioner. Den kortaste av dessa är att det fungerar att framkalla ett hypnotiskt tillstånd i en klient för att bota sjukdomar. Detta blir mer komplicerat när människor använder hypnos för att uppnå regression till tidigare punkter i livet. Ibland hypnoterapi är bara för att uppnå ett visst mål som att sluta röka, men i många andra scenarier är ett komplement till andra former av terapi som praktiseras av en legitimerad psykolog som kan bidra till att främja både kropp och själ wellness.

Det finns några saker som folk kan förvänta sig av hypnoterapi och staten för att bli hypnotiserad. Inte alla människor är lika anpassade till detta, och mest när i ett hypnotiskt tillstånd kommer sannolikt att vara medveten om vad theyâ € re gör och diskutera. De kommer förmodligen ihåg detta när de vaknar, såvida gett ett förslag att inte, och vissa kan ignorera det förslaget. De flesta människor rapporterar en känsla av att vara väldigt avslappnad, tillfreds och absolut inte sover, och en etisk terapeut skulle aldrig missbruka hans / hennes ställning genom att be en klient att göra något som inte överensstämmer med målen i terapi. I denna mening kan hypnoterapi vara väldigt annorlunda från peopleâ € s koncept av det, och de borde veta att de kan inte och kommer inte att tvingas att göra något medan hypnotiserad.

Ändamål för hypnoterapi kan variera. Det skulle kunna användas för ändamålet att uppnå en viss typ av mål som tidigare har undgått någon. Alternativt kan det vara en utforskning av det omedvetna jaget, som kan eller inte kan ge korrekt information om tidigare erfarenheter. Vissa terapeuter tror hypnos kan beröra tidigare liv, och andra inte känner detta sant. Fler och fler, det finns tecken på många saker utan lock i hypnos är fullt osant, men även fantasier eller falska minnen kan vara användbara för att få en djupare kunskap om jaget.

Itâ € s viktigt att påpeka att hypnoterapi kanske inte terapi och ISNA € t alltid utfördes av legitimerade psykoterapeuter. Det finns ett antal människor duktiga på hypnotiserande som särskilt kan fokusera på målet riktat arbete som viktminskning. Den grad i vilken dessa människor är professionella och skickliga på sina jobb kan variera, eftersom det finns mycket färre tester av deras kompetens.

Med detta i åtanke, itâ € s föreslog att människor väljer mycket noga om de planerar att inte arbeta med en licensierad psykolog. Av säkerhetsskäl är det tillrådligt att människor ser att psykoterapeuter som utbildats i hypnoterapi. De är bättre på att bemöta de farhågor som kommer upp under en hypnos session, och ytterligare besitter utbildning för att hjälpa kunderna att analysera material som inträffade under det tillståndet.

  • Varje person får finna varierande grad av effektivitet med hypnoterapi.
  • Hypnoterapi är en typ av komplementär medicin som kan hjälpa någon sluta röka.
  • Hypnoterapi kan användas för att uppnå ett visst mål eller främja både kropp och själ wellness.