Hur väljer jag det bästa EDI?

December 19

Det finns flera faktorer att tänka på när man väljer en elektronisk datautbyte (EDI). Några av de viktigaste inkluderar budget, affärs storlek och specifika behov. Det kan också vara fördelaktigt att överväga organizationâ € s förmåga att stödja ett EDI-system innan man köper. Många företag bestämmer vilka elektroniskt datautbyte för att köpa baserat på vilka system de företag som de regelbundet kommunicera med användning.

Format är en viktig faktor att tänka på när man väljer ett elektroniskt datautbyte. Vissa företag kan köpa en version som använder mjukvara och måste integreras med organizationâ € s datasystem. Detta är typiskt ett bra alternativ för ett större företag med en personal teknisk support. Företag som inte vill ladda ner en EDI får använda ett webbaserat gränssnitt. Detta kan vara ett bättre alternativ för mindre organisationer.

Behoven hos de företag som en organisation kommunicerar är en annan faktor att beakta när man väljer en EDI. Vissa företag har strikta regler när det gäller de format och leveransmetoder som används för att transportera dokument. Medan elektroniskt datautbyte tenderar att ha en universell utformning, finns det några detaljer som kan vara specifika för vissa system. Ett företag kan också se ett system som används av en partner som en beprövad enhet om den har visat sig vara fördelaktigt för denna verksamhet.

Budget är en annan faktor att beakta när du söker efter en EDI. Förutom startavgifter, priset på uppgraderingar och underhåll är också viktigt att hålla i minnet. Det kan också vara bra att bedöma hur mycket tid teknisk personal kommer att spendera med produkten och uppskatta de ekonomiska konsekvenserna.

En Edia € s gränssnitt är en annan viktig faktor att beakta. Detta kan delvis beroende av tekniska förmåga personalen som ska använda systemet. Mer skickliga medarbetare kan vara villiga att hantera ett komplext system, medan färre tekniska specialister kan önska ett mer användarvänligt gränssnitt.

Det kan också vara bra att fundera över hur mycket och vilken typ av volym elektronisk dataöverföring förväntas hantera. En viktig faktor att beakta är det genomsnittliga antalet dokument som ska utbytas, från dagliga beräkningen till årlig användning. Antalet anställda förväntas använda systemet kan också spela en faktor i köpbeslutet. Det kan enklare att använda ett webbgränssnitt, om flera personer förväntas skicka dokument.