Hur behandlar jag Puffy tandkött?

July 3

Du kan i allmänhet behandla uppsvullna tandkött genom att starta en mer intensiv daglig tandhygien behandling inkluderande noggrann tandborstning och tandtråd. Puffy tandkött är ofta tecken på gingivit, en vanlig tandköttsproblem orsakas av alltför bakterier. Många tandläkare rekommenderar specifika typer av tandborstar och borsta tekniker för att ta bort skadliga bakterier och att kvarvarande uppsvullna tandkött att läka. Vissa kostförändringar kan också bidra till att förhindra ytterligare tuggummi svullnad genom att stärka de underliggande ben med nödvändiga vitaminer och mineraler. Mer allvarligt svullet tandkött kan kräva ett besök till tandläkaren för att behandla allvarligare svullnad som kan vara ett tecken på en infektion som kallas parodontit.

Konsekvent och korrekt tandhygien är det enklaste sättet att behandla och förebygga svullna tandkött. Tandläkare pekar ofta på felaktig borstning som en orsak till milt svullet tandkött. Många människor känner att hårt borsta med en kraftfull sida till sida rörelse är det rätta sättet att skrubba tänderna rena, men denna metod kan ofta skada känslig vävnad som består av tandköttet. Borsta i små cirkulära rörelser med en mjuk borste tandborste brukar vara ett bättre sätt att befria tänder och tandkött av de skadliga bakterier som kan leda till karies och tandköttsproblem. Många tandläkare råder patienter med svullet tandkött att borsta noggrant med denna metod så snart som möjligt efter varje måltid eller mellanmål under dagen.

Tandtråd är en annan viktig praxis att hålla tänder och tandkött friska, men tandläkare rapporterar också att det behöver göras med en viss teknik. Det kan ofta vara lätt att sylt tandtråd för hårt i mellan tänderna, vilket kan göra att gräva i den mjuka tandköttsvävnaden och gör svullnaden värre. Om du upplever svårigheter att få tandtråd genom tänderna eftersom de är placerade tätt tillsammans, arbetar bit tandtråd långsamt mellan tänderna med en back-och-tillbaka rörelse hjälper ofta detta problem.

Puffy tandkött också ofta se förbättring från att lägga till vissa livsmedel till din kost och minska andra. Kolsyrade drycker har visat sig dra kalcium bort från ben och tänder, vilket ökar chanserna för tandproblem. Livsmedel som innehåller mycket socker kan också fungera som magneter för bakterietillväxt vid tandköttskanten och mellan tänderna, vilket också ökar chanserna att utveckla tandköttsinflammation. Lägga sunda livsmedel som mjölk, ost, frukt och grönsaker anses annan viktig åtgärd för att minska uppsvullna tandkött. Dricka mycket friskt vatten i stället för hög socker läsk kommer också att hjälpa att rensa bort bakterierna som svarar för vanliga tandköttssjukdomar.

  • Kvinnor bör ägna särskilt stor uppmärksamhet åt munhygien under graviditeten.
  • Tandtråd är typiskt en del av behandlingen för pösiga tandkött.
  • Olika märken av munvatten är utformade för att behandla uppsvullna tandkött.
  • En kvinna med friskt tandkött.
  • Borstning tänderna i en liten cirkulär rörelse är det bästa sättet att bli av med bakterier.