Skuld eliminering

July 3

När det kommer till skuld, är det alltid lättare att komma in skulden då ut av det. Oavsett om du försöker att betala av dina college kostnader, bli billån, eller ens betala av vissa särskilt envisa semester räkningar när du är på den hala sluttningen av vårdslös konsumism och skadlig skuld, är det svårt att klättra tillbaka upp på en stabil ekonomisk grund . När du faller in i skuldgropen huvudsak du inte har någon kontroll över dina pengar; sättet att få ut av skulden är att återta kontrollen över dina ekonomiska tillgångar och disciplin dig så att du inte återfall. Det finns några enkla att förstå sätt att eliminera skulden och återta kontrollen över dina pengar och din ekonomiska framtid.

Du måste eliminera alla frestelser du kan behöva spendera pengar som du inte har. Detta är lättast uppnås genom att skära upp kreditkort och räkna ut dina andra lån. Jag vet att det är svårt att inte spendera pengar, särskilt om du har ett kreditkort, men det bästa sättet att kjol den frågan är att bli av källan.

Ett annat sätt att se till att du inte spendera pengar du inte har råd att spendera är att hålla sig borta från dina favoritbutiker. Styra klart på the Gap, Old Navy, och Barnes and Noble för en månad. När du inte har de visuella frestelser, är det lättare att fokusera på fastställande dina ekonomiska problem. Min konsument svaghet är Borders. När jag är i butiken jag inte har disciplin att säga nej, så jag använder min disciplin innan jag kör över det. Om jag kan disciplinera mig in inte kommer, då jag inte kommer att spendera pengar. Nip frestelsen i sin linda!

En bra idé är att endast använda kontanter eller betalkort. När pengarna är slut kontot direkt (som med ett betalkort) kommer du att bli mer medvetna om vad som händer med dina pengar och med pengar kan man se den fysiskt krympa, hindrar dig från att spendera vad du inte har råd .

Något som du bör börja nu och fortsätta under resten av ditt liv är ett konto register. Om du visuellt kan övervaka och se vad som går in och ut från ditt konto, kan du avgöra om du har råd att fredag ​​kväll hyra eller om du ska vänta tills nästa helg. När du inte hålla koll på dina pengar i en logg, då riskerar du att spendera massor av pengar i små mängder för att du tror att det kommer inte att göra så mycket av en buckla. Logga den och sedan du vet exakt vad du har råd och vad du inte kan. Gissningar är en dålig idé när det kommer till skuld eliminering.

Upprätta en budget för dig själv så att du kan begränsa dina utgifter och etablera nya vanor för att ta dig igenom din skuld eliminering. Om du vet vad du kan spendera och hålla sig till den gränsen så kan du spara det du behöver, betala av vad du behöver, köpa vad du behöver. Genom att hålla sig till en budget du upprätta kontroll. Om du kan styra dina egna utgifter vanor så kan du styra dina pengar och din skuld. Du får lära dig hur man hittar erbjudanden och hur man tjänar pengar sträcka där den behöver. Control är nyckeln till skuld eliminering och när du lär dig det, är det en tydlig väg till frihet.