Vad är Cowboy Boots?

October 19

Cowboyboots har en lång historia. Den första hertigen av Wellington, Arthur Wellesley, utformat en kalv-hög känga med låg klack. Tillverkad av fyra separata delar, boot var lätt att göra i stora mängder och blev start val för soldater i den amerikanska armén. När de soldater började lösa den amerikanska västern efter inbördeskriget, tog de sina stövlar med dem. Moderna cowboyboots har en liknande konstruktion som dessa 19th century Wellingtons.

Som namnet antyder, har cowboystövlar utvecklats för män driva boskap i hela sortimentet. De höga toppar stövlarna skyddade cattlehandsâ € benen när de passerade genom svår terräng, och den lilla klacken hjälpte till att hålla fötterna i stigbygeln, som de red sina hästar. Använda tjockt läder eller göm gjort stövlarna mer hållbara. Dekoration av stövlarna var begränsad till sömnad.

Numera är stövlar gjorda av en mängd olika djurhudar och färgas i alla tänkbara färger. Förutom kreativ sömnad, kan läder utrustas för att skapa vackra boot dekorationer. Vissa stövlar, särskilt de gjorda av exotiska skinn, såsom alligator eller orm, kan komma med silver eller metall tips på tårna. De som bär cowboyboots för arbete, och inte bara som ett sätt uttalande, kan också en glänsande uppsättning sporrar till hälen på sina stövlar.

Cowboystövlar har haft flera spikar av popularitet i amerikansk mode. På 1950-talet när Hollywood Westerns var på modet, cowboystövlar blev i stort sett populär. Idag är det möjligt att hitta dessa vintagecowboyboots i specialbutiker och genom återförsäljare online. Vid millennieskiftet, Madonna populariserade västra slitage med hennes album, Music.

Cowboy stövlar har varit konsekvent populär i vissa regioner i USA, särskilt centra lands västra musik, till exempel Nashville, och områden där boskap eller får ranching är fortfarande vanligt. Som en nick till sina västerländska rötter, fyrkantiga dansare och linje dansare får använda cowboystövlar när de utför.

Mena € s och womenâ € s cowboyboots ser väldigt lika, även om de kan ha något olika dekorativa blomstrar. För att få en bra passform i en cowboy boot, bör foten passa bekvämt i bredd boot. Hälen bör inte fastnat mot hälen på stöveln. Snarare bör det vara möjligt för hälen för att ha en mycket liten vertikal rörelse inuti stöveln. Med tiden kommer cowboy boot sträcka och bli rymligare.

  • En cowboyhatt.
  • Många människor ihop en västerländsk bältesspänne med cowboystövlar.
  • Cowboystövlar traditionellt bärs av män som körde boskapen.
  • Vissa cowboyboots är gjorda av alligator hud.