Vad är en Red Tail Boa?

October 20

Den röda svansen boa, vanlig boa eller Columbian boa är en stor orm hemma i Mexiko och delar av Central- och Sydamerika. BoaConstrictors är köttätare, fånga och kvävande sitt byte genom att klämma dem med sina starka kroppar. Denna orm är inte giftig, även om dess vassa tänder fortsätter att växa och fylla under hela dess livslängd.

Den röda svansen boa är oftast ljusbrun eller brun med röda fläckar på sin långa grip- svan. Honorna är oftast större än hanarna på mellan sju och nio fot (2,13-2,74 meter) i längd. Några röda svansar har rapporterats vara så länge som 13 fot (3,96 meter) och väger upp till 60 pounds (27,22 kg).

Dessa boas bor vanligtvis i tropiska klimat så långt norrut som Mexiko och så långt söderut som norra Peru. När unga och små, dessa boas ofta i träden. När de växer större, de brukar hålla till marken, som bor i övergivna djur hålor och ihåliga stockar. De vanligtvis sola sig på varma stenar och kan hittas hälften i och hälften ur vattnet när de vilar.

Den röda svansen boa äter levande föda och allmänt föraktar kadaver. Gnagare, som möss och råttor, är oftast de föredrar mat, men de kommer också äter fåglar, apor och leguaner. Dessa ormar har en angelägen luktsinne och specialiserade värmesensorer på deras ansikten som hjälper dem i byte upptäckt.

Efter boa spolar runt sitt byte, kramar det tills bytet kvävs. Ormen unhinges sedan dess käke och sväljer döda hela. Dessa ormar går långa perioder utan att äta, ibland bara äta en gång i veckan, speciellt när bytet är stort. Under vintersäsongen, kan den röda svansen boa inte äta i veckor eller månader.

Kvinnliga röda svans boas föder i genomsnitt 30 levande barn på en gång. Dessa barn äter levande föda nästan från födseln och växer mycket snabbt. Hanarna nå mognad vid ett och ett halvt år, medan honorna är mogna vid tre år.

BoaConstrictors jagas för sina skinn och kött. De är också fångas och hålls som husdjur. På grund av jakt och fångstmetoder, är den röda svansen boa allmänt anses en utrotningshotad art. Habitat förlust på grund av jordbruk, betesmark, och mänskligt intrång är också att sätta detta boa i riskzonen i det vilda. Många djurparker, djurparker och herpetologists höjer röda svans boas i fångenskap för att se denna typ av orm inte utrotats.

  • Den röda svansen boa är hemma i Mexiko, liksom delar av Central- och Sydamerika.