Hur väljer jag det bästa Akupunktur Utövare?

March 6

Även kvalifikationerna för akupunktur utövare ännu inte är standardiserade, även inom USA, finns det vissa egenskaper de bästa akupunktur utövare brukar dela. Dessa inkluderar lämplig utbildning och credentialing, års erfarenhet inom området, och särskild erfarenhet behandla vanliga symtom eller sjukdomar, särskilt symtom eller sjukdom för vilken behandling söks. Överkomliga priser på akupunktur behandling kan också vara en ersättning.

I USA, 40 stater kräver särskild utbildning för att öva akupunktur. Detta inkluderar vanligtvis en mästare utbildningen och en skriftlig och praktisk examination som måste passeras för att erhålla certifiering och tillstånd att utöva akupunktur. Detta gäller också i de tre kanadensiska provinserna British Columbia, Alberta och Quebec. När du väljer en akupunktur utövare i stater och provinser som reglerar akupunktur på detta sätt, kommer de bästa akupunktur utövare har en fullständig, aktiv licens.

I vissa områden i USA, det finns ingen statlig standard för akupunktur. I dessa fall kommer de bästa akupunktur utövare ska credentialed genom den nationella kommissionen för certifiering av akupunktörer (NCCA). Medlemmar i NCCA kommer antingen att ha en examen i orientalisk medicin från en ackrediterad skola eller kommer ha tillbringade fyra år arbetat som lärling till en certifierad akupunktör.

En annan faktor när man väljer den bästa akupunktur utövare är mängden erfarenhet utövaren har. Antalet år i praktiken är en indikator, men itâ € s också viktigt att veta hur många patientkontakter per år, liksom antalet unika patienter sett. En utövare som arbetar i en långsam praktik eller som försöker bygga sin praktik kan ha ett års erfarenhet som motsvarar patientkontakter sex månader tillbringade i en praxis som är mycket livligare.

Den bästa akupunktur utövare för varje given blivande patienter har också erfarenhet av att behandla tillstånd som patienten söker vård. Vissa akupunktur utövare specialiserade på att balansera kropp-själ wellness kontinuum, andra i behandla specifika fysiska symptom. Fortfarande andra akupunktur utövare har byggt praxis kring hantering av hälsa och välbefinnande hos personer med vissa sjukdomar, såsom cancer eller hjärtsjukdomar.

Effektiv akupunktur kräver ofta ett antal behandlingar, så kostnaden kan bli en viktig faktor i att välja den bästa akupunktur utövare. Medan många försäkringsbolag täcker en del eller alla kostnader i samband med akupunktur behandling, patienter måste noga kontrollera att den presumtive akupunktur utövare uppfyller kraven i försäkringsbolaget för ersättning. Dessutom är vissa akupunktur utövare erbjuder en tjänst som kallas samhälls akupunktur, där vården ges i grupp. Kostnaderna för detta är ofta mycket lägre än kostnaden för traditionella individuell behandling.

  • Akupunktur är ibland användbart.
  • Var noga med att tänka upplevelse när man väljer den bästa akupunktur utövare.
  • Den bästa akupunktur utövare kommer att erfarenhet av att behandla det tillstånd som patienten söker vård.