Att mäta ROI på din Orsak Marketing Program

March 3

Alla pratar om hur stor anledning marknadsföring är för orsaker och företag, men hur mäter storhet, avkastningen på investeringen (ROI), när programmet är slut? Om ditt orsak eller företag är som de flesta, har du inte pengar att investera i fokusgrupper eller marknadsundersökningar för att avgöra om ett program verkligen har förbättrat en orsak synlighet eller förbättrat företagets favor med kunderna.

Du kan använda billiga men effektiva sätt att mäta effekten av programmet bortom det uppenbara resultatet av hur mycket det höjs. Börja med dessa frågor:

 • Hade ditt program har en konkret mål som du kan mäta? Detta är det enklaste mätning och var du ska börja. Det är också en som får dig att må riktigt bra! Många orsak marknadsföringsprogram har en påtaglig utfall från att stödja programmet.

  Till exempel när Facebook-användare Gillade Skogsmurmeldjur Cider sida, lovade de att plantera två träd med American Forest. I slutet av programmet, hade Woodchuck lovade att plantera 13.618 träd. Det är ett antal supportrar kan få sina armar och hjärtan runt.
 • Sammantaget, hur var det program fått? Gjorde kunder och medarbetare svarar positivt på programmet? Om det var point-of-sale, fick du många klagomål från konsumenter om att uppmanas att ge i registret? Visste anställda klagar på att programmet var svårt att sälja, komplicerad, med smärtsamt för dem att köra? Också, tveka inte att prata med flera stamkunder för deras perspektiv.
 • Hur är medarbetarnas engagemang? Att få hårda siffror på kundens engagemang med orsak marknadsföring kampanjer kan vara komplicerat och dyrt. Men förstå effekterna av orsak marknadsföring på de anställda är lättare eftersom publiken är mindre och tillgänglig. Prata med dina chefer och gräsrötterna anställda om programmet. Kunderna är inte de enda som drar nytta av orsak marknadsföring. Det kan också öka de anställdas tillfredsställelse och lojalitet, som har sin egen bottom-line nytta.
 • Hur många kuponger inlöstes? Kuponger är en regelbunden del av många orsak marknadsföringsprogram. De erbjuder stort värde för konsumenten och är en bra mätare på konsumenternas intresse för programmet. Särskilt om de kuponger på dina pinups kan inte användas omedelbart. Shoppers måste använda dem på deras nästa besök eller under följande månaden.

  Att mäta ROI på din Orsak Marketing Program

  Inte bara kan detaljister spåra sina inlösen, men de kan också spåra - med en liten numerisk kod på baksidan av varje kupong - kuponger som distribueras av andra återförsäljare i programmet. Inlösen visar konsumenternas intresse för programmet och kraften i att kombinera orsak marknadsföring med cross promotion.

 • Visste du tar främjandet ut ur butiken? Orsak marknadsföring program är sällan endimensionella. Du kan kombinera i butik kampanjer, såsom utvikningsbrudar eller inköpsutlösta donationer, med speciella händelser, sociala medier och traditionell TV, radio och print.

  Kort sagt, har mycket att mäta och dela med partners. Om du kan, inte begränsar ditt program till bara en del, till exempel försäljningsstället. Det är lätt för en sak att gå fel. Du vill ha en massa områden att utvärdera och många framgångar att skryta om.
 • Fick du dina pengar värde? Du bör alltid kasta denna fråga ut till en partner eftersom den mest lukrativa orsaken marknadsföring program är det som du inte har några kostnader till svars. Spara detta för den sista punkten till din partner när du har delat många belöningar i programmet. Till det, lägga, "Oh, ja, och det var gratis. Stor ROI, eller hur? "