Vad är en Rotary Aircraft Engine?

October 8

Den roterande flygmotor användes mycket i början luftfart, särskilt under första världskriget Det är unikt genom att vevaxeln förblir stabil medan cylinderhuvuden och vevhuset roterar runt den. Luften och bränsleblandning skickas till huvudena genom ett kopparrör som leder från vevhuset. Allt bränsle och luftblandningen fördelas genom den ihåliga vevaxeln före in i vevhuset. Vanligtvis konfigureras med ett udda antal cylindrar, är motorn smidigt och visat sig vara mycket tillförlitliga under första världskriget

Den roterande flygmotor är smidigt på grund av bristen på fram- och återgående delar. Andra än vevhuset och huvuden, det fanns inga rörliga delar till motorn. Den roterande flygmotor hade sin vevaxel monterad på planets ram och en propeller var kopplad till motorns vevhus. Som vevhuset kretsade kring vevaxeln, så gjorde även propellern snurra. Motorn förblev sval som spinn vevhus och huvudenheten skapade sin egen kylnings bris.

Till skillnad från andra motorer av dagen, gjorde den roterande flygmotor inte kräva ett tungt svänghjul för att jämna ut motorns driftsegenskaper. Den roterande flygmotor åberopas den tunga roterande massa av cylindrarna för att jämna ut eventuella vibrationer. Denna idé fungerat mycket bra och den roterande flygmotor fortsatte med att kraft bilar samt några tidiga motorcyklar.

Den roterande flygmotor var uppskattad av stridspiloter på båda sidor av första världskriget Förhållandet effekt-vikt av rotationsmotorn gjorde det en händerna nedåt favorit över radmotorer av dagen. Ett problem som piloter hade med denna motor var en ovanligt hög bränsleförbrukning. Detta berodde på motorns tendens att drivas vid helt öppet gasspjäll för det mesta, liksom mindre än optimala ventiltider. Kanske det största problemet var den tröghet som den roterande motorn tillverkas. Piloter upptäckte snart att vänstersvängar var svåra i bästa pga spinn tröghet som den roterande flygmotor produceras.

I slutet av 1920-talet, hade den roterande motorn nästan försvunnit från användning i flygplan. De nya och förbättrade radialkonstruktions motorer hade ersatt det delvis tack vare mer kraft och bättre bränsleekonomi. Bättre bränsleekonomi innebar att en pilot kunde stanna kvar över ett mål eller engagerad i kampen för en längre tid med samma bränslelast. Britterna använde den roterande längre än andra länder beror delvis på den stora överskottet av motorn. Även de dock gjort ändringen till återuppringnings designen slutar flykt vrid för gott.