Vad är en finansiell konsult?

October 8

En finansiell konsult erbjuder pengar förvaltning råd till människor och företag. De flesta människor använder dem för vägledning om hur man når långsiktiga finansiella mål, som kan omfatta en skuld förvaltningsplan, investeringsrådgivning, eller utveckla en sparplan. Organisationer arbetar också med konsulter för att se sina affärsplaner är ekonomiskt lönsamt och att hantera pengar program för anställda.

Fokusområden

Finansiella konsulter i allmänhet inriktade på pensionering rådgivning, investeringar och skuldförvaltning, även om vissa rådgivare hjälper kunder samordnar alla sina finansiella mål. Företag arbetar ibland med en finansiell planerare på sätt att hantera finansiella utmaningar. Ett företag kan begära hjälp med budgetering frågor eller sätt att hantera bolagets skuld. Vissa företag använder finansiella rådgivare för att svara anställdas frågor om deras fördelar och pensionsplaner.

Arbeta med en konsult

Folk hyr ofta en ekonomisk konsult efter ett liv förändras, som en befordran eller ett tillägg till sin familj, eftersom de kan ha frågor om hur man får bra bolåneräntor, när man ska starta en college fonder, eller när man ska börja spara till pensionen. De flesta experter rekommenderar att en person söker finansiell rådgivning när du gör stora investeringar - i allmänhet omkring $ 500.000 eller $ 1.000.000 $ (USD) - också. När du väljer en ekonomisk konsult, är det viktigt att åka runt och ställa detaljerade frågor om varje potentiell rådgivare. Frågor att ställa inkludera vilka tjänster han eller hon erbjuder, vad hans eller hennes inställning till finansiell planering är, vilken typ av avgiftsstruktur kommer att användas, vilken typ av licensiering han eller hon har, och om han eller hon har någonsin disciplinerad. Dessutom bör folk frågar potentiella rådgivare vilken typ av erfarenhet de har med att arbeta med människor i deras specifika ekonomiska situation, som metoder för finansiell planering varierar beroende på omständigheterna.

Att arbeta som konsult

Många finansiella konsulter får sin start genom att arbeta för bolåneinstitut, skatteföretag eller banker. En del blir så småningom egenföretagare, oftast genom att inrätta en privat konsultverksamhet, vilket möjliggör flexibla arbetstider och ökad inkomstpotential. De som gör detta erbjuder generellt tjänster inom ett visst område, till exempel försäkringar, pensionsplaner, eller familjens ekonomi.

Certifiering

Det finns ingen internationell standard för certifiering som en finansiell konsult måste få innan arbetet, även om de flesta områden har regionala certifiering och tillståndskrav. Generellt sett någon person som tillhandahåller finansiell rådgivning för en levande måste certifieras innan han eller hon kan sälja försäkringar, aktier eller fonder. I USA, kvalifikationer inkluderar Certified Financial Planner (GFP ), Chartered Financial Consultant (ChFC) och Chartered Life Underwriter. Både gemensamma fiskeripolitiken och ChFC certifieringar främst inriktat på finansiell planering, medan CLU certifiering är mer fokuserad på försäkringar, men även aspekter av finansiell planering.

Fee Struktur

Konsulter tenderar att använda antingen provisionsbaserad, avgiften enbart, eller avgiftsbaserade betalningsmodeller, beroende på vilka typer av tjänster som tillhandahålls samt kassaflöde för sina kunder. Provisionsbaserad rådgivare ut avgifter för finansiella tjänster eller produkter som de säljer till kunder. Merparten av tiden, är kommissionen en procentsats av värdet på de finansiella produkter som säljs till kunder. Kritiker av den här typen av ersättning plan hävdar att denna betalningsmodeller kan uppmuntra konsulter för att sälja produkter som inte är idealiska för sina kunder, men som ger högre vinster för sig själva.

Avgifts endast rådgivare inte får provision från tjänster till kunder. De är i allmänhet kompenseras med kvartals eller årsavgifter, eller av ett timpris. I denna typ av ersättningsmodell, de också inte kan ta emot några rabatter eller kickbacks från produktleverantörer finansiella, som försäkringsbolag eller fastighets företag. Avgiftsbaserade konsulter, å andra sidan, får både de avgifter som en avgift som endast rådgivare skulle få, samt en provision på alla produkter och tjänster som säljs.

  • Finansiella konsulter kan hjälpa människor sätta undan pengar för nödsituationer.
  • Företag arbetar ibland med en finansiell planerare på sätt att hantera finanspolitiska utmaningar.
  • Finansiella konsulter kan hjälpa par som avsatts pengar för framtida barn.
  • Finansiella konsulter erbjuder pengar förvaltning rådgivning.