Vad är Christmas Roses?

February 24

Julrosor är vintergröna blommande växter som är utmärk eftersom de blommar på vintern, den period under vilken resten av trädgården förblir vilande. Dessa blommande växter är relativt lätt att odla, och de ger en del av ljus färg och hoppas på vintern, tillsammans med rika vintergröna bladverk året runt. Du kan också höra Julrosor kallas Lenten Roses, Snow Roses, eller vinter Roses, beroende på regional terminologi.

Trots namnet Julrosor är faktiskt inte i rosen familjen. De är mer formellt kallas Helleborus niger, och de tillhör en stor släkte av växter som liknar varandra. De Hellebores är hemma i Europa, där de har odlats i århundraden och används i en mängd olika sätt. Många arter, inklusive julen Rose också råkar vara giftiga för både människor och djur, vilket är något du bör vara medveten om när plantera dem.

Det gemensamma namnet för denna anläggning kommer troligen från det faktum att julen Rose liknar ytligt några steg sorter, med fem snö vita kronblad och grönskande lövverk. Dessa anläggningar kommer att frodas i USDA zoner fyra till åtta, och de föredrar en del av trädgården som får så mycket ljus som möjligt under vintern. Den blommande perioden löper från senhösten till tidig vår, vilket gör julen Rose ett välkommet tillskott till trädgården för människor som befinner sig deprimerad av trista vintrar.

Det finns ett antal historier om denna växt och dess ursprung. Vissa människor säger, till exempel att Julrosor var en gåva från Gud vid tiden för Kristi födelse, för att fira hans ankomst. Eftersom julen Rose väntar ibland fram till påsk att blomma i vissa regioner, andra människor förknippar det med uppståndelsen.

Flera kommersiella sorter av Julrosor finns tillgängliga, inklusive sorter som har fötts upp för att visa svaga nyanser av färg som gult, grönt och rosa. Eftersom dessa färger kan vara variabel, om du vill ha en färgad sort, kanske du vill köpa den från en plantskola medan den blommar för att se till att färgen motsvarar dina förväntningar. Dessa växter gillar alkaliska till semi-alkalisk jord, och de föredrar halvskugga under våren och sommaren. Hellebores trivs också på beskärning, så var inte rädd för att skära bladverket tillbaka om det blir fula.