Vilka vanliga avgifter?

April 11

Termen gemensamma avgifter kan användas på olika sätt, men den mest erkända definitionen är att månadsavgifter eller avgifter som är förknippade med att leva i en bostadsrätt. Vanliga avgifter används ofta för att ge underhåll av gemensamma utrymmen. Dessa avgifter används av en lägenhet förening för typiska omkostnader i samband med underhåll av samhällsutveckling samt administrativa kostnader. Kostnaderna kan innefatta många saker från landskapsarkitektur, reparera parkeringsplatser, och hålla korridorer eller trapphus rena och väl upplysta, att betala för tryckning och utskick av condo föreningens regler och annan korrespondens.

Vanliga avgifter kan också användas för att betala löner för de anställda vid lägenhet föreningen. Fastighetsskatt, advokatarvoden, den associationâ € s ansvarsförsäkring, och i vissa fall vissa nyttigheter som vatten, avlopp och sopor borttagning, kan införlivas i dessa avgifter. Säkerhets personal eller utrustning kan ingå också. Om det finns en pool, ett klubbhus eller annat gemensamt möte område, är underhåll av sådana saker i allmänhet ingår i vanliga avgifter. Husägare är ensam ansvarig för skötsel och underhåll av hans eller hennes enhet.

Det co-op livsstil kan vara mycket bekvämt för dem som bor ensamma, liksom de som arbetar flera timmar per vecka eller resor. De kan känna sig tryggare och känner att deras hem är säkrare när de omges inte bara av nära grannar men inom en förening som har en andel i fastigheten. De vet också att vården kommer att ges till många frågor de annars skulle behöva tenderar att på egen hand.

Gräsmattan hålls, snö tas bort om tillämpligt, och dessa samt andra tjänster gör livet lättare. Vanliga avgifter är helt enkelt en del av detta avtal. Eftersom så många tjänster finns tillgängliga, kan en bostadsrätt vara ett bra val för singlar, äldre, personer med fysiska utmaningar, eller någon som helt enkelt inte har tid eller möjlighet att hänga med extra underhåll.

Alla som är intresserade av att köpa en bostadsrätt måste vara noga med att läsa allt det finstilta innan han undertecknar ett avtal. Se till att du har råd med de tillhörande avgifter. Förstå att gemensamma kostnader kan öka regelbundet. Att betala dessa avgifter i tid är en mycket viktig del i att äga en bostadsrätt. Något många människor kanske inte inser är att en bostadsrätt kan utestängas om dessa avgifter går obetald. Det skulle vara en skam för någon att förlora sitt hem på grund av att vara oförberedd för den extra kostnaden för gemensamma kostnader.