Vad är en Apple Divider?

January 26

Ett äpple divider är ett kök verktyg som är utformat för att göra det enkelt att skära äpplen och päron i segment medan du tar bort sina kärnor. Förutom att skära lika stora, pryd segment, ett äpple divider bär också den klara fördelen av att göra skärprocessen hands-off, vilket minskar risken för livsmedelsburna sjukdomar. Många köks leverans butiker säljer äppelavdelare, och även om det kan verka som en lättsinnig kök leverans, om du befinner dig göra en hel del matlagning med äpplen och päron, kanske du vill överväga förvärv av ett äpple avdelare.

Utformningen av ett äpple divider är ganska enkelt. Verktyget ser ut ungefär som en gammaldags vagn hjul sett från ovan, med en rad vassa knivar skapar ekrarna i hjulet. En ihålig kärna i mitten av äpplet delaren fungerar som en sammanfogning punkt för de enskilda ekrar, och det skär också kärnan i äpplet bort som äpplet skärs. Normalt har ett äpple divider även handtag, som ofta vadde för ett enkelt grepp.

För att använda ett äpple divider, kockar placera den över toppen av ett äpple och tryck ner smidigt. Bladen separerar kärnan samtidigt minska även kilar av frukten. Äpplet kan skalas eller oskalade, beroende på personlig smak, och kilarna av äpple kan också skäras ytterligare i bitar för saker som äppelpaj, skarpa eller rasa. För människor som gillar att packa äppelklyftor som snacks, kan ett äpple divider vara ett praktiskt verktyg för att kila ett äpple effektivt; kilarna bör lätt sprutade med citronsaft för att hindra dem från Browning.

De flesta äppelavdelare är tillverkade av rostfritt stål, och de är utformade som engångsverktyg, vilket innebär att bladen inte är menade att skärpas. Men om du använder ett äpple divider noga, kanske du upptäcker att det varar i många år, speciellt om stålet är stark och handtagen är robust. Tvätta alltid äpplen innan dem genom ett äpple divider, och kom ihåg att ta bort alla producerar klistermärken.

Liksom andra bladiga köksredskap, bör du hanterar ett äpple divider noggrant. Även om det är svårt att orsaka för mycket skada med bladen, kan de göra en otäck nedskärning i vissa situationer. Du bör också undvika att köra äpple avdelare genom diskmaskinen, eftersom detta kan tråkiga bladen, vilket gör dem mindre effektiva. Du kan också hända att verktygs vinner på att vara handen torkade efter tvätt för att eliminera fläckar och risken för rost.

  • Ett äpple divider är en praktisk plastsked att ha när du gör äppelpaj.
  • Äpplen.
  • Ett äpple divider kan också användas med päron.