Hur väljer jag det bästa Moisturizing Body Butter?

April 12

Välja den bästa fuktgivande kroppssmör beror på din anledning till att vilja en kroppssmör, villkor för din hud, och när du planerar att använda kroppen smör. Kropps smör är mjukgörande krämer som är tyngre än lotion. De är mer effektiva på att fuktande på grund av deras tyngre konsistens, men de är också långsammare att absorbera, och kan lämna en rest efter sig. Om du planerar att använda kroppen smör innan sängen, är en tyngre grädde bra, men om du planerar att bära kroppssmör under dagen, välj en lättare konsistens.

Några vanliga fuktgivande ingredienser för att leta efter i kroppen smör inkluderar kakaosmör, sheasmör, mango smör, aloe vera gel, kokosolja, vetegroddsolja, och mandelolja. Vitamin E är också en vanlig ingrediens i body butter kvalitet. Ta del av ingredienserna om du utvecklar en reaktion på ett visst organ smör så att du kan undvika dem i andra produkter.

Ofta människor med torr hud lider också av känslig hud. Om din hud är känslig, välj en återfuktande body butter med få artificiella ingredienser eller tillsatser. Ingredienser som vitamin A eller solkräm kan låta som bra tillägg, men för personer med känslig hud kan leda till irritation.

Personer med mycket torr hud bör välja fuktgivande kroppssmör med en rik, krämig konsistens. Applicera denna kräm varje kväll. Om, efter flera nätter av regelbunden användning, är torr hud fortfarande ett problem, överväga att använda återfuktande body butter under dagen också. Denna body butter borde vara lättare i konsistensen, men du kommer fortfarande att behöva tillåta viss ytterligare tid för den att dra in innan påklädning för dagen.

Doft är en viktig faktor när man väljer body butter också. Doften av återfuktande body butter kommer att dröja på huden under en längre period än en lotion på grund av den tyngre konsistens. Det är viktigt att välja en doft som du hittar tilltalande, inte överväldigande.

Så länge du väljer en body butter som inte orsakar en allergisk reaktion, är tung nog att lägga fukt, men tillräckligt lätt för att suga in i huden, och du hittar doften tilltalande, är det förmodligen ett bra val. Klåda, en produkt som lämnar rester på kläder, eller ett smör som luktar cloying eller överväldigande tecken för att undvika en viss produkt. Regelbunden användning är det bästa sättet att hålla huden återfuktad.

  • Aloe vera används vanligen som en fuktgivande ingrediens.
  • Kokosolja är en populär olja att använda i body butter.
  • Kakaosmör används ofta i fuktgivande kropp smör.
  • En produkt som innehåller sheasmör kan hjälpa återfukta huden.