Hur väljer jag det bästa Vintage Clothing för barn?

March 18

Välja vintagekläder för barn är inte mycket annorlunda från att välja vintagekläder för varje åldersgrupp, men om du är obekant med de olika tidsepoker som representerar vintagemode, bör du spendera lite tid att bekanta dig med dem. På detta sätt kommer du att kunna handla beväpnade med den information du behöver för att göra ett klokt köp. Du bör leta efter kvalitet plagg som är gratis eller revor, färgning, eller bevis på hårt slitage. Dessutom, eftersom barnen växer ifrån sina kläder så snabbt, och kommer att få endast en begränsad mängd användning från inköp, bör du nog hålla ett skarpt öga för fynd. Om möjligt bör du inkludera barnet i upplevelsen, och låt honom eller henne har någon input i valet av kläder.

För dem som behöver lite hjälp att definiera vad representerar vintage kläder för barn, är ett bra ställe att börja på biblioteket. Många heltäckande böcker har skrivits i ämnet mode historia, och de innehåller normalt mode från de flesta varje epok. Om du redan har minskat ner ditt val till en viss epok, leta efter böcker eller tidskrifter från den tidsperioden.

Internet är också en stor resurs för att forska mode. Om du har äldre släktingar, kanske du vill diskutera med dem vilken typ av kläder var slitna under sin dag. Inte bara kommer du att kunna lära sig mycket, men oddsen är att du kommer att njuta av den tid du spenderar med dem.

När du letar efter kvalitet vintage kläder för barn, tänk på att moderna metoder för att konstruera kläder skiljer sig mycket från de metoder som används och med 20 år sedan. Vid prövningen en vintage pjäs, tänk på att sömmarna sannolikt inte kommer att serged och klar, speciellt om objektet föregår 1970-talet. Dessutom kommer du sannolikt se fållar som görs med fålla band snarare än den vanligare rullade kanter metod för moderna fållar. Dessa skillnader tyder inte på att objektet är sämre och de förmodligen inte bör påverka ditt köp. Du bör istället fokusera på uppenbara problem såsom tårar som inte kan repareras eller färgning som kanske inte avtagbar.

Om pengar inte är ett problem, försöka handla vissa avancerade vintage butiker, där du ofta kan hitta några av de mest välbevarade och fashionabla bitar. För dem som har budgetfrågor, är det ibland möjligt att hitta prisvärda kvalitetsvintagekläder för barn vid fastighetsförsäljningar, auktioner, och även varvet försäljning. Om barnet är gammalt nog, inklusive honom eller henne i shopping expeditioner kan vara mycket roligt för er båda. Att föra barnet tillsammans kommer också se till att det du köper kommer att vara något som han eller hon tycker.

  • Sömmar ser oskadade i kvalitet vintage produkter.
  • Om pengar inte är ett problem, försöka handla vissa avancerade vintage butiker, där du ofta kan hitta några av de mest välbevarade och fashionabla bitar.