Vad är Infraröd utomhusgrill?

January 7

Infraröd utomhusgrill laga mat med hjälp av en särskild skylt som hjälper till att fördela värmen i maten utan att förlita sig på att värma upp luften inuti en grill för matlagning. Grillen fungerar genom att glödga propan eller annan typ av matlagning gas under en plan yta. Denna yta är i stånd att upphettas till en mycket hög temperatur och börjar avge strålning i form av infraröd värme. Denna värme rör sig snabbt in i mat, vilket innebär att värmen laga maten, oberoende av den omgivande temperaturen hos luften runt den. I allmänhet, IR utomhusgrill använder mindre energi än konventionella grillar att laga mat och göra det snabbare, eftersom de kan höjas till en mycket högre temperatur med lite slöseri med energi.

Insidan av en infraröd grill innehåller en traditionell uppvärmningselement på botten, vanligen i form av en gasbrännare. Ovanpå denna brännare är en platta tillverkad av ett speciellt keramiskt eller av rostfritt stål. Brännarna mycket snabbt värma plattan och bringa den att emanera infraröd strålning. En fördel detta ger för grillning är en jämn fördelning av värme, eftersom nästan alla molekyler i plattan kommer att genomföra värmen jämnt över ytan, minska varma och kalla områden inne i grillen.

En annan aspekt av infraröda utomhusgrill är att mycket lite energi går förlorad i överföringen av värme från brännarna till kokplattan till maten själva. En traditionell grill behöver värma luften runt maten, som betyder energi går förlorad till uppvärmning av luften och kan gå förlorade om locket till grillen öppnas. Infraröd utomhusgrill kan överföra värme direkt, med mycket lite energi förloras, som ger möjlighet att laga mat med grillen toppen öppen utan att påverka tid eller temperatur matlagning.

Den effektiva typen av värme som skapats inne infraröd utomhusgrill kan faktiskt hindra enheten från att kunna laga mat vid lägre temperaturer. Värmen från den keramiska plattan inuti grillen inte effektivt kan hindras till låga temperaturer på grund av dess ledande egenskaper i förhållande till gasbrännare under den. För att lösa detta problem, finns hybrid grillar som har en infraröd matlagning inslag på endast en del av grillen, medan resten utsätts för konventionella matlagningsbrännare.

Även om tekniken är mycket effektiv, infraröd utomhusgrill tenderar att vara dyrare än traditionella grillar när första köpt. Vissa modeller är också mycket svårt att flytta en gång installerat på grund av deras storlek eller installationskrav, men bärbara versioner också produceras. Infraröd grillar kan bränna till otroligt varma temperaturer och kan vara farlig om tillagningselementet inte är noggrant undviks när den är het.