Vilka är de olika Naturläkemedel för seborroiskt eksem?

November 28

De flesta naturliga botemedel för seborroiskt eksem är billiga och lätta att använda. Hem behandlingar, såsom schamponering dagligen med en svampdödande mjällschampo, används ofta för att kontrollera symtomen, men mer kan göras för att förhindra de fula tecken på hårbotten eksem. Andra åtgärder inkluderar förbehandling hårbotten med naturläkemedel innan schamponering, utsätta hårbotten för solljus dagligen, undvika användning av starka kemikalier i hårbotten och ansikte, avstå från repor, lägga nyttiga ingredienser till kosten och undvika vissa livsmedel som bidrar till jäst överväxt .

Kännetecknas av en flagnande hårbotten, även känd som mjäll, är seborroiskt eksem direkt relaterad till en överväxt av jäst, som utsöndras via hårbotten olja körtlar. I vissa människor, är tecken på flagnande hårbotten också åtföljas av sipprar gulfärgad pus, som torkar och bildar knaprig flingor. Vissa kan också uppleva effekterna av detta villkor på ansikte och hals områden. Naturläkemedel för detta tillstånd rikta jäst överväxt i ett försök att balansera den och stoppa symptomen uppstår.

Genom att låta naturligt solljus för att lysa i hårbotten, är jäst avskräcks från att växa. Flera timmars solljus varje dag kan bidra till att minska jäst och därför orsaka symptom som skall reduceras. Naturliga hälsa entusiaster hävdar att enkla åtgärder som denna fungerar bra när det görs på ett konsekvent sätt.

Andra naturläkemedel för seborroiskt eksem, omfattar gnugga ättika eller lök saft i hårbotten innan schamponering, kan också hjälpa döda svampar. De kemikalier som ingår i vissa schampon, balsam och andra hårvårdsprodukter kan också bidra till seborroiskt eksem symptom. För att undvika detta, rekommenderar naturliga hälsoexperter med hjälp av en svampdödande mjällschampo som innehåller ingredienser som salicylsyra, tjära och ciklopirox, och undvika ytterligare kemikalier så ofta som möjligt. Eftersom huden i ansiktet är en förlängning av huden i hårbotten, naturläkemedel och försiktighetsåtgärder också oftast gäller huden i ansiktet, liksom.

Experter föreslår också undvika livsmedel som naturligt innehåller jäst, såsom bröd, vin och öl. Bearbetade livsmedel som innehåller vitt socker, vitt mjöl och livsmedel som innehåller mycket mättat fett bör också undvikas. Dessa livsmedel bör ersättas med färska frukter och grönsaker. Livsmedel naturen har en hög zink, såsom fisk, solrosfrön och äggulor rekommenderas också.

Även torr, flagnande hud kommer sannolikt att klia, experter rekommenderar individer att alltid undvika repor områden som påverkas av seborroiskt eksem. Ett skäl till detta är att bakterier kan överföras till hårbotten från händerna och nagelbädden. Dessutom är det troligt att sprida svampen som orsakar detta tillstånd till andra områden i huden, såsom ansikte och öron repor.

  • En naturlig antimykotisk mjällschampo är en behandling för seborroiskt eksem.
  • Gnugga vinäger på hårbotten innan schamponering kan lindra seborroiskt eksem.
  • För personer som behandlar seborroiskt eksem, är det viktigt att äta mat med hög zink, såsom solrosfrön.
  • Klåda i hårbotten kan överföra seborroiskt eksem framkallande bakterier på händerna.