Vad är Kraut Juice?

May 24

Tillsammans med skotsk haggis och japanska mussla jerky (allvarligt), drycken kallas kraut juice verkar ha skapats på en vågar. I huvudsak en burk kraut juice levererar exakt vad etiketten säger, saften skapats vid framställningen av surkål, kanske den mest kända fermenterad strimlad vitkål produkt känd för mänskligheten.

Den kål används för att göra surkål redan innehåller de flesta av de bakterier och andra viktiga enzymer och jäst behövs för att beta sig. Allt det verkligen behöver är en lugn mörk plats att samla sina tankar medan bakterier, jäst och enzymer tömma den på de flesta av sina vätskor, bryta ner dess struktur och slutligen festa på sitt socker tills det jäser. Salt tillsätts också för att snabba på processen. Resultatet efter några veckor eller månader är den välbekanta surkål och kraut juice.

Den kraut juice separeras mekaniskt från surkål själva och bearbetas till en drickbar dryck. För den oinvigde kan termen "drickbart dryck" vara en lös översättning från den ursprungliga tyska. Vissa sorter av bearbetat kraut juice kan innehålla essensen av betnings kryddor, främst kummin frön och salt. Kraut juice kan ofta hittas på livsmedelsbutikshyllor eller i europeiska specialbutiker Det är inte ovanligt att hitta 6-pack av konserverad kraut saft undangömt på de bästa hyllorna nära andra frukt- och grönsaksjuicer.

Vissa kanske undrar vad poängen med att spara kraut juice, än mindre hålla den kallt i kylskåpet för speciella tillfällen. Traditionen började faktiskt med tyska invandrare som bosatte sig i Mellanvästern och västra Pennsylvania, även känd som Pennsylvania Dutch territorium. Vissa människor dricker kraut juice direkt ur burken, kanske med en stjälk selleri för extra intresse. Andra blandar kraut juice med tomatjuice, vodka och en selleri stjälk för att skapa en cocktail kallas Kraut Mary. Den alkoholfria versionen är fortfarande en populär hälsodryck bland de insatta.

En annan populär metod för servering kraut juice innebär att lägga till en servering av den blandade grönsaker drycken V8. När kraut saften läggs till V8 på detta sätt, är drycken kallas ofta V9.

Vissa människor tror att kraut juice innehåller hjälp enzymer och kulturer som kan hjälpa matsmältningen eller lindra tarm nöd. Några klunkar kraut juice tas före frukost sägs fungera som en aperitif att reglera alkoholiserade mage. En alkoholfri dryck gjord med kraut juice är också ryktas vara en bra dagen-efter behandling för en svår baksmälla.

Kraut juice kan också användas som en del av en marinad för olika kött, särskilt fläsk. De traditionella Tusen Island eller ryska förband som används som kryddor för Reuben smörgåsar kan också blandas med lite kraut juice för extra smak och en antydan av rågbröd genom essensen av kummin.

Så nästa gång du ser den ensam burk kraut juice sitter på hyllan tittar på V8s och Ocean Sprays kommer och går, kom ihåg att någon någonstans så småningom kommer att ge det ett bra hem.

  • Kraut juice skapas i skapandet av surkål.
  • Kraut juice kan användas för att behandla en allvarlig baksmälla.
  • Kål används för att göra surkål innehåller de flesta av de bakterier och andra viktiga enzymer och jäst behövs för att beta sig.