Vad är en A-Frame Hoist?

July 13

En A-frame hissa är portal hissa inbyggd i en rörlig ram som kan placeras i en mängd olika platser i en anläggning eller på en arbetsplats. Sådana hissar är bärbara, och kan vara mycket stark och tålig. Vanliga monteringslägen inkluderar på båtdäck, fabriksgolv, och vid fordonsreparationsmöjligheter. Det är möjligt att anpassade bygga en ram eller för att beställa en standardiserad version från ett företag som också kan sälja förnödenheter såsom lyftkedjor.

Denna hissa design har två stabila ben med hängslen som stöder en overhead portal. Det kan vara möjligt att höja och sänka gantry eller benen för olika typer av jobb. Vissa A-frame lyft design tillåter också operatören att justera längden på portal för specifika projekt. Mycket portabla versioner brytas ned till lätt staplas och transporteras komponenter för enkel transport och användning. Komponenterna kan behandlas för att motstå rost och korrosion, och kan göras från extremt hållbara material.

En lyftanordning löper horisontellt längs portal att höja och sänka objekt. A-frame lyftanordning bör ha en maxvikt betyg baserat på tolerans av ramen, utlastningsanordningen, och rigg. Fasta versioner bult till ett golv eller däck kan vara i stånd att ta mer vikt eftersom de är mer stabila. Mobila versioner på stativ eller tillfälliga klipp kan vara mindre kapabel att hantera extremt tunga laster. Vanligtvis viktgränser postas i en framträdande plats till förmån för operatören.

Denna hissa design kan medge att flytta en mängd artiklar. En A-frame hissa kan vara mycket flexibel på arbetsplatsen och kommer hjälpa ersätta manuellt arbete för uppgifter som att ta bort ett motorblock, lyft påsar med material, och flytta produkterna till den andra berättelsen om en byggarbetsplats. Vissa modeller är mycket små, medan andra kan sträcka sig över flera historier. Förutom att flytta produkter för olika projekt, kan lyften också användas för att positions och ankarposter på plats medan människor arbetar på dem.

Tillverkare av A-frame hissar har ofta en lineup av produkter av olika storlekar med olika vikt betyg. Om kunderna inte ser en behövde storlek eller vikt rating, bör de frågar. Företaget kanske kan special tillverka en A-frame hissa. Ingenjörer eller entreprenörer kan också bygga sin egen och sätt en standard portal för användning med olika lyftanordningar, som kan vara ett bättre alternativ för vissa speciella behov eller arbetsplatser.

  • En A-frame hissa har två stabila ben med hängslen som stöder en overhead portal.